Aktivnosti koje štede zglobove

zglobovi

Postoje aktivnosti kojima možete da se bavite bez straha za vaše zglobove. Osim što su dobre za vaše zdravlje, dodatan plus svakako su im potrošnja kalorija i oblikovanje tela.

Hodanje

Hodanje je besplatno, hodati možete svuda i nije vam potreban nikakav poseban trening. Prema rezultatima istraživanja sprovedenog na osobama sa reumatoidnim artritisom, osobe koje su u svoju rutinu uvele hodanje tri do četiri puta nedeljno osećale su se bolje od osoba koje nisu hodale.

Još jedna od prednosti hodanja je gubitak težine. Ukoliko praktikujete brzo hodanje možete da sagorite 340 kalorija za sat vremena. Hodanje je takođe dobro za ublažavanje stresa i poboljšanje zdravlja srca.

Plivanje

Voda je odlično mesto za rastezanje mišića i smirivanje bolova u zglobovima. Osim plivanja, u bazenu možete da radite i vežbe, što je takođe dobro za zglobove.

Osim što će boravak u bazenu dobro delovati na vaše zglobove, plivanje takođe pomaže u kontroli telesne težine, pa tako laganim plivanjem za sat vremena možete da sagorite 500 kalorija.

Ono poboljšava raspoloženje i san i dobro je za celokupno zdravlje.

Vožnja bicikla

Bilo da koristite sobni bicikli ili ste u prirodi, vožnja bicikla je izvrsna vežba koja ima niz koristi, a između ostalog odličan je izbor za pojedince koji imaju problema sa zglobovima.

Prilikom ove aktivnosti težina tela i opterećenje svedeni su na minimun, odnosno težina tela je raspoređena na nekoliko tačaka.

Laganom vožnjom bicikla možete da sagorite 220 kalorija za sat vremena.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *