Olakšajte bolne menstruacije

bolne menstruacije

Simptomi koji se javljaju za vreme menstruacije uključuju: nadutost, zadržavanje tečnosti, lošu koncentraciju, loše raspoloženje. Dok će tablete biti dobre kod eliminacije boli, ovih pet namirnica su isto dobar način za olakšavanje bola, iako je potrebno.

Hrana koja sadrži kalcijum

Za njega se smatra da će smanjiti pojavu grčeva, sprečiti nadutost i zadržavanje tečnosti, a nalazi se u namirnicama poput mleka, jogurta i sira. Možete ga naći u ribama i sojinom mleku obogaćenom kalcijumom.

Vlakna

Vlakna će poboljšati pokretljivost creva i tako se može izbeći nadutost. Cilj je u svaki obrok uključiti voće i povrće i integralne žitarice, a ne smete zaboraviti na unos tečnosti.

Magnezijum

Za magnezijum se smatra da će smanjiti simptome poput glavobolje i grčenja u mišićima, a možete ga pronaći u namirnicama poput tamne čokolade, avokada, zelenog lisnatog povrća, badema.

Omega-3 masne kiseline i Vitamin B12

Ako se koriste u kombinaciji, nude i bolje rezultate. Dobro je razmisliti da u ishranu uključite morske plodove, jaja, orahe, chia semenke.

Vitamin E

Za ublažavanje simptoma menstruacije, studije su pokazale da je dobro uključiti 500 IU vitamina E, a možete ga pronaći u namirnicama poput sušenih koštica suncokreta, badema i puteru od kikirikija.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *