Olakšajte bol u leđima

bol u leđima

Bol u leđima jedan je od najčešćih i najiscprljujućih zdravstvenih problema. Krivci za bol u leđima mogu biti različiti i mnogobrojni. Nekada okrivljujemo štikle, nekada stolicu na kojoj sedimo, a nekad i nepravilno držanje tela.

Olakšajte bol u leđima

Unošenje dovoljnih količina vode može pomoći u smanjenju skupljanja koje se dešava u poroznim diskovima kičme (skupljanje se prirodno javlja sa godinama i može izazvati bol). Kofein, koji se nalazi u kafi i gaziranim pićima, može izazvati dehidraciju pa bi bilo mudro da se zameni vodom.

Poboljšanje ishrane eliminisanjem alkohola, kofeina, mlečnih proizvoda, šećera i preterano masne hrane kao i konzumiranjem voća, povrća, integralnih žitarica i omega-3 masnih kiselina pomaže organizmu da se sam regeneriše i “popravi”.

Nošenje teške torbe na jednoj strani tela izaziva neravnotežu ramena, usled čega je vaša kičma pod velikim opterećenjem. Nosite manju torbu. Stručnjaci savetuju da težina torbe ne bi smela biti veća od 10% od ukupne telesne težine.

Celodnevno sedenje – Ovo verovatno znate, posebno ako obavljate kancelarijski posao. Nije problem u sedenju već u nepravilnom držanju tela prilikom sedenja. Logično je da, ako sedimo sat vremena bez ustajanja da već nakon pola sata nećemo biti u stanju da sedimo pravilno. Osim toga, sedenje stavlja 40% veći pritisak na kičmu nego stajanje. Tokom dana se naginjite tako da sedite pod uglom od 135 stepeni – to smanjuje sabijanje diskova u kičmi. Takođe, bilo bi dobro da ustajete svakih deset minuta, ukoliko je to moguće.

Kada ste pod stresom, vaš celi organizam je napet – uključujući mišiće vrata i leđa koji se skupljaju i zatežu. Ukoliko ste pod pritiskom duže vreme, pomenuti mišići nemaju šansu da se opuste što uzrokuje bol u leđima i vratu.

Vendoksin® gel

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

nineteen − 14 =