Olakšajte bol u leđima na prirodan način

Bol u leđima

Bol u leđima jedan je od najčešćih i najiscprljujućih zdravstvenih problema. Istraživanja pokazuju da oko 80% žena pati od tog bola u nekom trenutku života i da veliki broj pribegava korištenju lekova, kao što su aspirin, brufen ili lekovi protiv upala.

Olakšajte bol u leđima na prirodan način

Iako često korisna, dugotrajna upotreba ovih lekova može dovesti do nastajanja čira na želucu. Bolji pristup bi bio da svom telu pomognete da se oporavi prirodnim putem, upražnjavanjem adekvatne ishrane, vežbanja i dodataka ishrani. Evo i kako.

Ishrana

Poboljšanje ishrane eliminisanjem alkohola, kofeina, mlečnih proizvoda, šećera i preterano masne hrane kao i konzumiranjem voća, povrća, integralnih žitarica i omega-3 masnih kiselina pomaže organizmu da se sam regeneriše i “popravi”.

Hidratacija

Unošenje dovoljnih količina vode može pomoći u smanjenju skupljanja koje se dešava u poroznim diskovima kičme (skupljanje se prirodno javlja sa godinama i može izazvati bol). Kofein, koji se nalazi u kafi i gaziranim pićima, može izazvati dehidraciju pa bi bilo mudro da se isti zameni vodom.

Čaj od đumbira

Još jedan prirodni lek protiv bola u leđima je sveži đumbir: ubacite ga u ključalu vodu i uživajte.

B vitamin

Bitno je i da unosite vitamine B grupe, kao što su: B1, B2, B6 i B12. Oni pomažu u opuštanju mišića i smanjenju bola.

Omega-3

Omega-3 masne kiseline pomažu u smanjenju upala i bola u leđima. Najbolje je konzumirati morsku ribu i semenke lana.

Aromaterapija

Za spoljašnju upotrebu, možete koristiti bazna ulja u kombinaciji sa lekovitim eteričnim uljima, kao što su nana, ruzmarin i lavanda.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 4 =