Ublažite bol tokom ciklusa

Ublažite bol tokom ciklusa

Nažalost, PMS se ne može stvarno „lečiti“, a kamoli bol tokom ciklusa. Ipak, to ne znači da ne možete preduzeti korake koji će ublažiti bol koji ih često prati.

Ublažite bol tokom ciklusa

Popijte čašu vina

Istraživanja pokazuju da umerena količina alkohola (čaša vina) može smanjiti glavobolju koja se javlja tokom ciklusa.

Masaža

Bilo koja vrsta nežnog pritiska pobljšava cirkulaciju i olakšava napetost u celom telu. Fokusiranje na područje oko struka posebno je korisno kada osećate grčeve.

Pijte mleko

Istraživanja pokazuju da žene koje svakodnevno piju tri ili više šolja mleka sa niskim sadržajem mlečne masti imaju za 46% manji rizik od nastanka bola tokom PMS-a u odnosu na žene koje ga piju jednom nedeljno.

Vežbajte

Da, vežbanje tokom onih dana u mesecu može vam pomoći da ublažite bol. Niste baš raspoloženi za traku za trčanje? Bitno je da se bavite nekom fizičkom aktivnošću: hodanje, joga, meditacija – šta god vam prija.

Jedite spanać

Zašto? Zato što sadrži ogromne količine magnezijuma i gvožđa, minerale koji mogu pomoći pri ublažavanju simptoma PMS i migrene tokom ciklusa.

Spavajte na leđima

Druge poze prilikom spavanja vrše pritisak na matericu, što samo može pojačati bol. Spavanje na leđima uklanja pomenuti pritisak tako da možete bolje i mirnije spavati.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *