Odgovarajuće lečenje hemoroida

lečenje hemoroida

Na prvom mestu moramo da se borimo protiv tvrde stolice jer dok je se ne rešimo, svaki naš trud će biti samo pola uspešan. Često je jedini krivac loša ishrana kojoj nedostaju integralne žitarice, voće i povrće.

Korisne su  lekovite biljke jer i nervoza i uzbuđenje zbog nerešenih životnih problema mogu biti uzrok tvrde stolice. Kao što je nervozno poremećen čovek spolja, tako su i njegova creva iznutra, na koje snažno utiče nervni sistem.

Ako smo jednom uklonili tvrdu stolicu, nije nam više teško boriti se protiv hemoroida kad imamo na raspolaganju delotvorna prirodno sredstvo Vendoksin kapi, koja su već mnogima pomogli u borbi protiv proširenih vena. Zato pomažu i protiv proširenih vena na sluznici creva.

Pritisak se u venama pod uticajem Vendoksin kapi smanjuje, dok sledeći, takođe prirodni lekovi istovremeno povoljno utiču na čitav venski sistem. Hajdučka trava, ekstrakt svežeg kantariona i Hamamelis.

Na hemoroide povoljno utiče takođe čaj od steže i koprive. Protiv bolova pomaže mlečika koja je inače otrovna i izaziva plikove, zgnječenu položimo na čmar i bolovi se odmah umanjuju.

Zaštitna mera protiv hemoroida je pranje čmara hladnom vodom. To treba činiti svako jutro i posle svake velike nužde (defekacije). Takva ispiranja povoljno deluju takođe na već postojeće hemoroide.

Šta treba zapamtiti kada je reč o hemoroidima

  • Simptomi hemoroida su svrabež, bol, pečenje i krvarenje u predelu analnog otvora.
  • Osetite li smetnje, jedite više vlaknastog povrća, voća i žitarica. Unos vlakana povećajte na 25 do 30 grama dnevno.
  • Treba izbegavati kofein u kafi ili čaju i gazirane napitke, naročito kolu i alkoholna pića koja dehidriraju organizam.
  • Tokom dana uzimajte što više tečnosti.
  • Treba izbegavati naprezanje kod obavljanja velike nužde.
  • Preduzeti sve mere kako bi se izbegao zatvor.
  • Savetuje se što više kretanja.

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *