Macina trava kod ženskih bolesti

Macina trava

Na našim prostorima macina trava je verovatno najpopularnija biljka za lečenje steriliteta kod žena. Macina trava, očajnica ili tetrljan je jako lekovita biljka koja se koristi i u lečenju plućnih bolesti i grozničavih stanja, ali i bolesti živaca, katara disajnih organa, kašlja, katara želuca, žutice i naravno ženskih bolesti.

Macina trava je mnogim očajnim ženama pomogla da postanu majke. Tako je vremenom i dobila nadimak očajnica, a njen latinski naziv je Marrubium vulgare. Na našim prostorima ona je verovatno najpopularnija biljka za lečenje steriliteta kod žena.

Macina trava pre svega utiče na uspostavljanje zdravog menstrualnog ciklusa kod žena bez čega uglavnom nije ni moguće začeće. Ova biljka reguliše rad polnih žlezda i proizvodnju polnih hormona. Na osnovu toga pomaže i u suzbijanju raznih drugih problema kod žena kao što su predmenstrualne i menstrualne tegobe.

Šta još leči macina trava

  • Kroz dugu tradiciju veoma se dobro pokazala u lečenju disajnih organa (kašalj, grip, bronhitis, tuberkuloza..), jer podstiče izlučivanje sluzi.
  • Ona stimuliše izlučivanje žuči što olakšava rad žučne kese.
  • Macina trava olakšva probleme sa varenjem koje prati i pojava nadutosti.
  • U Meksiku je čak preporučuju osobama koje boluju od dijabetesa jer se istakla kao dobro prirodno sredstvo za snižavanje nivoa šećera u krvi.
  • Macina trava pomaže kod grčeva u mišićima i to ne samo mišića materice već i drugih.
  • Koristi se i spolja na koži kao sredstvo za čišćenje rana.

Femivitex kapi se primenjuju kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa).

Biološki aktivni sastojci Femivitex kapi pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona tokom poslednje dve nedelje menstrualnog ciklusa. Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju žutog tela koje priprema jajašce za oplodnju i uterus za eventualnu trudnoću.

Femivitex kapi normalizuju nivo progesterona koji izlučuje žuto telo – stoga pomažu obnovi zdrave menstrualne funkcije.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *