Acne vulgaris

Acne vulgaris

Acne vulgaris predstavljaju zapaljensko oboljenje kože. Uzrokovane su promenama u folikulu dlake i njemu pridružene lojne žlezde.

Acne vulgaris – uzrok

Hormonske promene – Ponekad se dešavaju razne hormonske promene u našem telu. Često se acne vulgaris javljaju kod osoba koje prolaze kroz njih. Na primer kod mladih tokom puberteta, ili žena pred ciklus.
Preterano lučenje sebuma – može biti jedan od uzroka pojave akni vulgaris. Koža koja je sklona ovome, može biti podložna upalama, zbog čega se javljaju ovakve bubuljice.
Komedogena šminka – može dovesti do pojave ovih akni. Kada se koristi ovakav vid kozmetike, može doći do začepljenja pora, inflamacije i pojave akni vulgaris. Zato se preporučuje primena nekomedogene šminke.
Pojačano znojenje – postoji razlog zašto se akne pojačano javljaju leti. Kada se znojimo moguća je pojava upale i začepljenja pora i akni od znojenja. Što naravno, dovodi do pred uslova za pojavu akni.

Acne vulgaris prirodno lečenje

Cink za akne navodno, ima sposobnost da utiče na zarastanje kože. Dakle, ako želite da isušite bubuljicu (u ovom slučaju akne), primenite kreme i ostale proizvode sa cinkom. Mada pojedinci tvrde da je dovoljno korišćenje suplemenata sa ovim elementom. Ako se odlučite za upotrebu multivitaminskih preparata sa cinkom u borbi protiv acne vulgaris, preporučuje se da unostite količinu od 30-45 mg na dnevnom nivou, kako bi imalo efekta.

Maska za lice od cimeta i meda. Za med se odavno zna da poseduje antiinflamatorna svojstva, dok cimet deluje antibakterijski na kožu. Dakle, upotrebom ove maske možete reći doviđenja aknama (bar kada se radi o blažem obliku). Primenjuje se tako što pomešan cimet i med nanesete na čisto lice. Ostavite oko 15 minuta da deluje i sperete vodom. Sama smesa se pravi tako što dodate 2 kašike meda na 1 kašičicu cimeta. Mešanjem formirate neku vrstu paste, koju kasnije primenjujete.

Koristite ulje čajevca ako se nadate da ćete ukloniti uporne acne vulgaris. Ovo eterično ulje ima sposobnost da smanji upalne procese na koži. Sve što je neophodno uraditi jeste razblažiti ulje (1/10 ulja, a ostalo da bude voda) i nanositi redovno na čistu kožu. Ovaj rastvor morate koristiti bar jednom dnevno.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *