Nesanica i glavobolja usled promene vremena

nesanica

Nagli skokovi temperature sa visokih na niske i obrnuto, loše utiču na krvni pritisak, srce i cirkulaciju, što na kraju može dovesti do raznih tegoba poput nesanice, glavobolje i umora, koje prate osećaji nervoze i razdražljivosti.

Bilo koji vid fizičke aktivnosti u trajanju od pola sata i više, učiniće telo izdržljivijim i otpornim na uticaje vremenskih promena. Još je bolje ako se ta fizička aktivnost odvija u prirodi, na čistom vazduhu. Aktivnosti u prirodi pomoći će i da se oslobodite stresa i smanjiće šanse za pojavu glavobolje.

Raznolika ishrana, puna vitamina

Zdrava ishrana bogata voćem i povrćem, dobar je preduslov za smanjen uticaj vremena na vaš organizam. Uz to, važno je i redovno i dovoljno piti vodu. Stručnjaci savetuju da je potrebno uneti od 2 do 3 litra vode, na dan.

Zamenite kafu biljnim čajem

Biljni čajevi uticaće na vaš nervni sistem i podstaći će vas da se opustite, što direktno utiče na osećaje poput umora i razdražljivosti, izazvanih naglim promenama vremena. Stoga u ovakvim danima, umesto prve jutarnje kafe, popijte čaj od kamilice.

Valechin® kapi

Valechin® kapi deluju umirujuće, psihotonično i relaksantno, zbog sadržaja valerijane.

Preporučuju se kod različitih stanja nervoze, psihičke napetosti, stresa, nesanice, bolova i grčeva u digestivnom traktu i kardiovaskularnih poremećaja (hipertenzija, stenokardija, aritmija).

Poručite direktno na telefon 011/3120 381 ili ONLINE: https://amedica.rs/product/valechin/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *