Namirnice koje pogoršavaju prehladu

pogoršavaju prehladu

Nekih namirnica bi bilo bolje da se odreknete jer, koliko god da su vam omiljene, pogoršavaju prehladu i odlažu ozdravljenje.

Slatkiši

Konzumacija prerađenog šećera može privremeno onemogućiti sposobnost belih krvnih zrnaca da se bore protiv bakterija. Imuni sistem je slabiji i do nekoliko sati nakon konzumacije slatkiša, što znači da će biti manje delotvoran u borbi protiv bakterija. Takođe, šećer može izvući vodu iz vašeg probavnog trakta, što može dovesti do dijareje.

Gazirana pića

Gazirani sokovi koji sadrže kofein mogu dovesti do dehidratacije. Dodatni problem je i činjenica da su gazirani sokovi prepuni šećera, koji umanjuje sposobnost imunog sistema i nepovoljno deluje na probavni sistem.

Dijetni gazirani sokovi takođe nisu preporučljivi, budući da su puni veštačkih zaslađivača koji mogu dovesti do nadutosti i grčeva. Drugim rečima, gazirani sokovi samo će pogoršati simptome koje već postoje.

Alkohol

Preskočite alkoholna pića ako imate bilo koju vrstu bolesti, naročito stomačni virus. Alkohol je diuretik koji može pogoršati dehidrataciju. U tom slučaju alkohol bi mogao i da ubrza probavu što može pogoršati simptome stomačnog virusa.

Ljuta hrana

Ako vas muči kijavica, klonite se ljute i začinjene hrane. Čili papričice i ljuti sos svoju ljutinu dobijaju iz kapsaicina, sastojka koji može da nadraži disajne puteve i dovede do curenja nosa. Ovo će samo pogoršati simptome, ali ako vas muči zapušen nos onda će vam ljute papričice na neko vreme doneti olakšanje.

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × two =