Kako lečiti hemoroide

Kako lečiti hemoroide

Neuredan način života bez kretanja, nepravilna ishrana uz nasleđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene u rektumu, pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih hemoroida.

Svrab, unutrašnji osećaj pritiska, bolni otoci, čvorovi opipljivi na dodir i krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida.

Kako lečiti hemoroide

Proces oporavka često je zaista naporan, bolan i dug, ali koliko traju hemoroidi pod upalom zavisi uglavnom od vas i vašeg stila života. Zato se naoružajte strpljenjem i budite spremni da u svoje životne navike uvedete sledeće:

  • krećite se (u svoju dnevnu rutinu uključite bar 30 minuta šetnje ili lakih vežbi koje će podstaći rad creva, sedite samo koliko morate, i naročito u akutnim fazama birajte polusedeći stav ili ležanje na boku, jer će to smanjiti pritisak na anusnu regiju)
  • promenite higijenske navike (posle svakog pražnjenja creva operite mlakom vodom anusnu regiju, pa upotrebite mast za hemoroide, kakva je Fitorektal ili Avaricon Hemor, trudeći se da vam anusna regija uvek bude čista, suva i tretirana)
  • prilagodite način ishrane (povećajte unos vode na optimalnih 8 čaša i unos svežeg voća, povrća i vlakana, što će obezbediti da stolica bude meka, a defekacija bez napora. Izbegavajte masnu, slanu, ljutu i začinjenu hranu, alkohol i cigarete)
  • koristite suplemente (mast za hemoroide i čepići za hemoroide najbolji su saveznici u borbi protiv bolesti, a u raznovrsnoj ponudi isprobajte mnoge pa ćete zaključiti koja je za vas najbolja mast za hemoroide, jer su reakcije pacijenata različite. Iznenadićete se koliko mogu da pomognu tablete koje doprinose očuvanju periferne cirkulacije, kakve su Venodia Plus, jer ne zaboravite – šuljevi su venske strukture).

Vendoksin kapi

Vendoksin kapi se primenjuju kod problema proširenih vena, kao pomoć za ublažavanje ili otklanjanje tegoba kod hronične venske insuficijencije prouzrokovane trombozom venskih sudova (tromboflebitis, varikoflebitis, flebotromboze), venske hipertenzije donjih ekstremiteta praćene otokom, bolom i promenama na koži (pigmentacija i zadebljanje), proširenja vena drugih regija tela – hemoroida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − twelve =