Lečenje proširenih vena

Lečenje proširenih vena

Mnogi danas imaju problema sa proširenim venama. Proširene vene su česta bolest kod oba pola, ali ipak je problem malo učestalijih kod žena.

Lečenje proširenih vena

Osim lečenja proširenih vena, važno je znati kako ih sprečiti. Iako se često jave zbog naslednog faktora, proširene vene često nastaju usled spoljašnjih faktora, navika pojedinca, loše ishrane i loše fizičke aktivnosti. Ako želite izbeći pojavu proširenih vena, živeti i jesti zdravo, svakako se bazirajte na što više raznovrsnog voća i povrća. Prilagodite svoj dnevni jelovnik tako da uvek uzmete i dovoljnu količinu vitamina, minerala, prirodnih vlakana i svega ostalog što u voću i povrću možete pronaći.

Ne trebate izbacivati glavne obroke, dovoljno je između obroka uživati u slasnim zalogajima voća. Povrće neka vam bude ukusna salata uz jelo, ili možda glavno jelo. Na taj način ste u organizam uneli mnoge hranjive materije koje održavaju snagu i elastičnost vena. Tu se prvenstveno misli na vitamin C, silicijum i flavonoide, koji su zapravo biljni pigmenti koji daju određenu boju voću i povrću.

Važno je jesti namirnice bogate prirodnim vlaknima. To su namirnice poput crnog pirinča, kao i sve integralne žitarice. Prirodna vlakna iz ovih namirnica sprečavaju zatvor i s njim povezano napinjanje koje povećava pritisak u venama. Osim što je ova hrana dobra protiv pojave vena na nogama, jako dobro će delovati i protiv pojave hemoroida, jer je i ta bolest ništa drugo nego proširene vene, ili više njih na području anusa.

Lečiti vene, otoke na nogama i upale vena možete uz pomoć domaćeg jabukovog sirćeta. Jednostavno nanesite jabukovo sirće na noge, gde imate probleme sda venama, malo umasirajte i to ponavljajte par dana, ujutro i uveče. Osim spomenutih prirodnih lekova, danas poznajemo mnoge lekovite biljke koje su posebno dobre za lečenje proširenih vena.

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi prirodnih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica.

Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *