Kristali u urinu

Kristali u urinu

Infekcija urinarnog trakta može da izazove kristaluriju (kristali u urinu), bol prilikom mokrenja, neprijatan miris mokraće i čestu potrebu za mokrenjem. Ove infekcije obično izazivaju bakterije koje ulaze u urinarni trakt ili je infekcija lokalizovana u mokraćnom kanalu.

Pojavu bakterija u urinarnom traktu mogu da izazovu veliki broj kalcijum oksalata i amorfnih soli mokraćne kiseline koji se pojavljuju u uzorku urina. Bubrežni kamenci koji se kreću napred-nazad i slabe imuni sistem spadaju u neke od faktora koji utiču na pojavu infekcija urinarnog trakta.

Kamen u bubrezima

Ako se kristali mokraćne kiseline, kalcijum oksalata ili cistina ne isperu iz urina, možete da dobijete kamen u bubregu ili bešici.

Kristali u urinu i bubrežni kamen su povezani. Jedan od načina da se rešite bubrežnih kamenaca i rastvorite naslage kristala koji formiraju kamenac je da pijete jabukovo sirće.

Da biste jabukovo sirće koristili za lečenje bubrežnog kamenca, trebalo bi da pomešate 2 kašičice jabukovog sirćeta i 180 – 240ml vode. Pijte ovaj rastvor često tokom dana. Ovaj lek nastavite da pijete sve dok simptomi kamenaca u bubrezima ili bešici ne prođu zauvek.

Preporučuje se konzumiranje velike količine vode radi ispiranja bubrega i uklanjanja naslaga otpadnih materija iz organizma. Ako mnogo vežbate ili živite u toplom podneblju, onda morate povećati unos tečnosti.

Zdrava, izbalansirana ishrana odraslih i dece može sprečiti nakupljanje nekih soli i minerala koji se mogu kristalizovati u urinu. To znači da ne bi trebalo jesti previše proteinske hrane, a treba smanjiti unos soli i šećera.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *