Tihe ubice imuniteta

Tihe ubice imuniteta

Imunitet je odbrambeni mehanizam našeg organizma, a naše ponašanje kao i navike mogu mu itekako naštetiti. Dobro razmislite o svojim svakodnevnim postupcima i otkrijte 6 najvećih tihih ubica imuniteta.

Samovanje. Istraživanja su pokazala kako osobe koje nemaju aktivan društveni život te vrlo retko provode vreme s prijateljima ili kolegama češće oboljevaju od viroza i bakterijskih bolesti od onih društveno aktivnijih. Savet: Ne dozvolite da vam pretrpan poslovni raspored utiče na socijalni život. Družite se s kolegama na kafi i ne odgađajte dogovore s prijateljima.

Neprospavane noći. Najbolji primer su studenti koji tokom noći uče i preskaču nužni san i češće oboljevaju od sezonskih viroza. Loš i nedovoljan san usko je povezan s padom imuniteta jer takav organizam je oslabljen i umoran pa se teško bori s bakterijama i virusima. Savet: Odrasla osoba trebala bi spavati od 7 do 9 sati neprekidnog sna i to svake noći.

Pesimizam. Dokazano je kako pesimisti odnosno osobe koje u svemu vide samo negativno češće oboljevaju od gripa i prehlada i raznih alergija. Razlog delimično leži i u brizi za svoje zdravlje i telo, ali i u energiji koja je vrlo važan faktor kvalitetnog načina života. Pozitivan način razmišljanja manje je stresan, a svi jako dobro znamo kako nam stres čini loše. Savet: Pokušajte u svakom danu pronaći nešto što vas veseli, bez obzira koliko vam se činilo da je beznačajno. Na kraju dana partneru ili porodici prenesite svoja pozitivna iskustva. Smejte se što više.

Loša ishrana. Ne moramo posebno spominjati koliko hrana koju unosimo u naš organizam utiče na imunitet i naše zdravlje. Isto tako, osobe koje ne preskaču obroke i izgladnjuju svoje telo sklonije su obolijevanju od sezonskih viroza i infekcija. Savet: Neka hrana koju unosite u organizam bude što šarenija i što raznovrsnija. Ne preskačite doručak, smanjite unos šećera i soli.

Lenčarenje. Fizička aktivnost usko je povezana sa zdravljem. Osobe koje ne vežbaju sklonije su prehladama i virozama. Istraživanje sprovedeno u nekoliko firmi je dokazalo kako aktivnije osobe koriste mnogo manje bolovanja od onih koji uopštee ne vežbaju. Savet: Samo 30 minuta aerobnih vežbi pojačavaju cirkulaciju i ubrzavaju imunitet. Iskoristite sunčan dan za šetnju, vožnju biciklom ili trčanje i napravićete dobru stvar za svoje zdravlje.

Antibiotici. Iako je njihova funkcija da pomognu imunitetu u borbi protiv upala prekomerno i često korišćenje antibiotika daje kontra efekt. Takvi lekovi stopiraju prirodni odbrambeni mehanizam, pa nakon lečenja vašem telu treba vremena da se vrati u normalu i tada je najranjivije. Savet: Antibiotike koristite jedino za bakterijske infekcije, koristite ih odmah i popijte ih do kraja. Ne koristite ih kao prevenciju osim ako je doktor drugačije propisao i nikako na svoju ruku.

Valechin® kapi

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Zahvaljujući biljnim aktivnim sastojcima, Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *