Kako protiv stresa

Kako protiv stresa

Niko nije pošteđen stresa, jer naprosto on je svuda oko nas i nemoguće se u potpunosti izolovati, ali činjenica je da sami sebi možemo olakšati. I to uz pomoć prirode.

Kako protiv stresa

Upoznajte biljke koje dokazano smanjuju simptome stresa i anksioznosti. Bilo bi najbolje da čajeve napravljene od njih konzumirate tridesetak minuta pre meditacije ili odlaska na spavanje, a nakon što se ohlade, zasladite ih medom ili stevijom.

Nana ima osvežavajući miris i ukus, ali deluje i kao sedativ. Poznata je po tome da smiruje probavni trakt, smanjuje bolove u želucu i crevima te ublažava razne grčeve i mučnine.

Kamilica pomaže ljudima koji pate od hiperaktivnosti, nesanice, mučnine i loše probave. Osim čaja, pogled na buketić kamilice na vašem stolu umiruje um i duh.

Ginseng prazni preopterećen mentalni sklop i smanjuje uticaj stresa. Nakon samo šoljice čaja, osetićete stanje mira, a ako vas muči nesanica, konzumirajte ga pre spavanja.

Lavandu su koristile i bake naših baka. Njome su uklanjale anksioznost, nervozu i glavobolje. Bilo bi dobro da kraj sebe uvek imate eterično ulje lavande, koje možete nakapati u lampu za aromaterapiju ili u čašu obične vode. Isparavanja imaju isti efekat kao i čaj.

Kap pasiflore u vašem biljnom čaju i tenzije će pobeći od vas brzinom kojom su i stigle. Osim toga, ova zeljasta biljka smanjuje napetost u PMS-u i ublažava bol u stomaku prouzrokovan menstrualnim ciklusom.

Valerijana je našla široku upotrebu u narodnoj medicini, gde se koristi kao lek za nervnu napetost, razdražljivost i nesanicu. Ova neobično dragocena biljka sadrži valerensku kiselinu, koja je odgovorna za njeno snažno sedativno dejstvo. Takođe osim sedativnog valerijana deluje i kao lek protiv anksioznosti i sličnih poremećaja. Valerijana povoljno utiče u lečenju srčane aritmije.

Kapi Valerijane

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

five × 2 =