Kako protiv nesanice

Kako protiv nesanice

Nesanica dolazi zbog poremećene cirkulacije krvi, hladnih ruku i nogu, navale krvi u glavu, nedovoljnog izlučivanja loših sokova iz tela i gasova.

Kako protiv nesanice

Od navale krvi u glavu najviše trpe ljudi koji su umno zaposleni. Oni trebaju uzimati tri puta dnevno po šoljicu čaja od kamilice. Čaj od kamilice ne sme se kuvati ni dugo stajati, inače ishlapi najveći deo lekovitog eteričnog ulja koje kamilica u sebi sadrži.

Raditi se ne sme previše, a u krevet se mora rano leći, pred spavanje popiti čašu vode prokuvane sa kašikom meda ili čašu kiselog mleka. Preko želuca i stomaka treba staviti hladan oblog od pola sirćeta i pola vode, suvim i toplim previti.

Ukoliko osećate veliki umor u očima i težinu u očnim kapcima, treba preko čela i očiju staviti oblog od odvara 20 g kadulje i 20 g pelina s pola litre vinskog sirća, što se sve drži potopljeno 12 sati, 10 minuta kuva, pari, procedi i ohladi.

Hrana neka je lagana, ali sveža i mešovita, a posebno se preporučuje puno voća. Na stolicu paziti da je redovna, eventualno pomoći laganim sredstvima. Spavati kod otvorenih prozora. Jastuk pod glavu treba napuniti sveže sušenim lišćem od leske, hmelja ili omorikinim iglicama.

Jedna velika kašika meda uzeta pre spavanja umiruje živce i pospešuje san. Takođe se preporučuje jesti kisele jabuke pre spavanja.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod depresije, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *