Bolna menstruacija

Bolna menstruacija

Bolna menstruacija čest je problem kod žena. Razlog leži u kontrakciji materice. Bol se smanjuje nakon navršene 25 godine ili prvog porođaja. Postoji nekoliko načina kako da ublažimo bolove ne koristeći tablete.

Bolna menstruacija

Posebnu pažnju treba posvetiti ishrani nedelju dana pre menstruacije. Hrana koja se preporučuje u tom periodu je hrana bogata esencijalnim masnim kiselinama, kalcijumom, magnezijumom, cinkom i vitaminima B, C i E. Važan je i dovoljan unos tečnosti. Izbegavajte hranu životinjskog porekla, jednostavne ugljene hidrate i tropsko voće i takvu hranu zamenite integralno zrnatom hranom i povrćem.

Fizička aktivnost takođe je važna kako bi se ublažila bolna menstruacija. Preporučuje se plivanje, aerobik, joga jer su time aktivni svi mišići. Evo još nekoliko korisnih vežbi :

  • Spustite se na sve četiri, nakon toga brzo sagnite i zategnite donji deo leđa i ponovite par puta
  • Spustite se na sve četiri, izdahnite i onda nakon udisaja dignite stražnjicu tako da telom napravite naopako okrenuto slovo V, dakle leđa su izravnata, a noge sasvim rastegnute. Nekoliko puta udahnite i ponavljajte po potrebi.
  • Sednite ravnih leđa i savijte kolena tako da su pete što bliže telu držeći stopala zajedno. Primite stopala i nekoliko puta podignite i spustite kolena, pa se nakon toga nagnite prema napred tako da vam leđa ostanu ravna, a bokovi savijeni. Tako ostanite 2 minuta. Nakon što ste se opustili, izdahnite pa se malo nagnite prema napred, ostanite u tom položaju i ponovo udahnite, po potrebi ponovite.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *