Kako otopiti kamen u bubregu
Kamen u bubregu nastaje kada u mokraći ima previše mineralnih soli. Kamen u bubregu je gotovo tri puta učestaliji kod muškaraca nego kod žena.
Kako otopiti kamen u bubregu
Prvo i osnovno u borbi protiv kamena u bubregu jeste kvalitetna ishrana. Osoba koja ima kamen u bubregu treba da u što manjoj meri konzumira so i meso. Ako se i jede meso, tada se savetuje da ono bude kvalitetno, a ne jesti konzerve ili neke druge prerađevine od mesa.
Da bi očuvali vaše bubrege zdravima i bez kamena potrudite se koristiti u što većoj meri ulje od maslina i laneno ulje. Pored maslinovog i ulja od lana zdravo je konzumirati barem po jednu kašiku dnevno i ribljeg ulja.
Voće i povrće su dobri saborci u borbi protiv kamena, a najpre bi mogli izdvojiti kelj, lubenicu, dinju, grožđe, jagode, borovnicu, zeleni paradajz i slično. Pored nabrojanih sastojaka zdravo je konzumirati i integralni pirinač, plodove mora, soju i uopšte namirnice bogate magnezijumom.
Kamen u bubregu lečimo i čajem. Dobar je čaj od kukuruzne svile ili biljke troskot. Pored toga, dobro je i zdravo konzumirati čaj od kantariona, koprive, bosiljka, peršuna, kima, žalfije. Svi ovi čajevi čiste bubrege od kamena.
Čaj od kukuruzne svile smanjuje sve grčeve bubrega a ukoliko ga koristite duže vreme rastvara kamen u bubregu i izbacuje pesak iz bubrega. Jedna kašičica dobro osušene kukuruzne svile prelije se šoljom vrele (nikako ključale) vode, ostavi se nekoliko minuta i procedi.
Uzima se po supena kašika toplog i nezaslađenog čaja na svaka dva do tri sata. Ako vam se ukus ne dopada dozvoljeno je popraviti ga limunom.
Crna rotkva za kamen u bubregu
Crna rotkva je jako efikasan lek protiv bubrežnog kamena. Da bi koristili crnu rotkvu, najbolje je piti sok isceđen iz ovog korena. Sok crne rotkve može otopiti kamen, i sprečiti njihovo nastajanje.
Pripremite sok crne rotkve – Uzmite crnu rotkvu, i dobro je operite. Nemojte guliti koru jer se u njoj nalazi najveća koncentracija materija koje otapaju kamen. Rotkvu sitno narendate, pa sakupite sok koji se cedi iz mesa biljke. Sok se obvezno pije nakon jela jer je jako žestok i jak. Nikako nije dobro za želudac da se sok pije pre jela.
Sok crne rotkve pijte u dozama od 2,5 decilitra tokom dana. Rasporedite kako vam odgovara, ali bi najbolje bilo da pijete jedan deo ujutro, a drugi uveče posle jela. Uvek koristite svežu rotkvu, i svaki put procedite sveži sok. Popijte ga naiskap pošto je dosta jak. Ako baš morate, da bi ublažili neugodan ukus u ustima, odmah nakon što popijete sok možete uzeti kašičicu meda.
Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.
Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!