Kako olakšati simptome PMS-a

Kako olakšati simptome PMS-a

Više od dve trećine žena doživi bar jedan čudan simptom PMS-a u toku svakog meseca. PMS je povezan sa normalnim hormonskim promenama koje se dešavaju tokom menstrualnog ciklusa kao i hemijskim promenama u mozgu.

Kako olakšati simptome PMS-a

Kalcijum

Snabdevanje organizma sa najmanje 1 200 mg kalcijuma tokom svakog dana, iz hrane i suplemenata, može pomoći u suzbijanju ozbiljnosti promena raspoloženja, zadržavanja tečnosti u organizmu, grčeva i žudnje za određenom hranom. Istraživanje je pokazalo da od šezdeset i dve biljke, vitamina i minerala, koji su se preporučivali za ublažavanje simptoma PMS-a, kalcijum je bio jedini mineral koji je zaista delovao.

Vežbanje

Istraživanja pokazuju da vežbanje na traci za trčanje tri puta nedeljno, u roku od tri meseca, značajno smanjuje simptome PMS-a, kao što su zamor i slaba koncentracija. Aerobne vežbe pojačavaju i oslobađanje endorfina koji može ublažiti loše raspoloženje.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *