Hormoni utiču na sve

Hormoni utiču na sve

Ukoliko osećate da nešto nije u redu, možda je u pitanju stvar koja se najčešće previdi: hormoni. Oni utiču na sve: od promene raspoloženja i telesne težine do nivoa energije. Zdrava hormonska ravnoteža, osim što pomaže vašoj koži da sija, drži telesnu težinu pod kontrolom, poboljšava rapoloženje i povećava nivo energije, ona vam pomaže i da održite svoju kreativnost i ambicije na optimalnom nivou. Naučite da slušate svoje hormone da biste mogli da isplanirate svoj život onako kako vama najviše odgovara.

Hormoni utiču na sve

Nasuprot ustaljenom verovanju, tablete ne pomažu u slučajevima PMS-a, akni, obilne menstruacije ili promena raspoloženja. Ona samo kratkoročno “maskira” simptome putem veštačkih hormona koji blokiraju prirodni ritam tela. Jedina stvar koja popravlja ove simptome je rešavanje njihovih uzroka putem ishrane i životnog stila.

Zdrava hormonska ravnoteža, osim što pomaže vašoj koži da sija, drži telesnu težinu pod kontrolom, poboljšava rapoloženje i povećava nivo energije, ona vam pomaže i da održite svoju kreativnost i ambicije na optimalnom nivou. Naučite da slušate svoje hormone da biste mogli da isplanirate svoj život onako kako vama najviše odgovara.

PMS

Iako je već odavno ustaljena fraza “oni dani u mesecu” kada se osećate slabo i imate grčeve, migrene i nadutost, to uopšte ne mora da bude vaša realnost. Naše telo je napravljeno da normalno funkcioniše tokom celog mjeseca, bez da se osećamo “bolesno”. Ako imate PMS simptome, posegnite za hranom koja će vam omogućiti da se bolje osećate.

Pre nego što se odlučite da napravite omlet od belanaca, razmislite o sledećem: naime, vašim reproduktivnim hormonima je neophodna mast da bi funkcionisali i opstali. Ako preterujete u dijetama i ne unosite dovoljno masti, hormoni neće biti u mogućnosti da se odbrane od mnogih hormonalnih bolesti. Zbog svega ovoga, sledeći put napravite omlet ne odbacujući žumance.

Godine izgladnjavanja mogu imati velikog uticaja na mogućnost žene da ostane u drugom stanju. Sve više žena mlađe starosne dobi ne može da ostane u drugom stanju, jer su im zbog loše ishrane poremećeni hormoni. Ako u budućnosti planirate decu, učinite i sebi i svom telu uslugu i na vreme počnite da se zdravo hranite.

Kada želimo da poboljšamo rad hormona (estrogen, testosteron, progesteron, kortizol i hormoni štitne žlezde), sve se opet svodi na pravilnu ishranu i unošenje svih potrebnih sastojaka u organizam. U suštini, da bi vam hormoni pravilno radili morate pravilno i da se hranite.

Detoksikacija

Kada je reč o detoksikaciji organizma uvek morate imati u vidu da je detoksikacija (hranom ili tečnostima) jedino uspešna ukoliko se svakodnevno pravilno hranite. Da bi jetra funkcionisala pravilno i uticala na rad hormona, u organizam, preko hrane, morate unositi dovoljnu količinu potrebnih vitamina, amino kiselina i antioksidanata.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
– PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *