Kako ojačati imunitet na prirodan način

Kako ojačati imunitet na prirodan način

Jak imunitet ključan je za zaštitu od bolesti i smanjenje rizika od virusnih infekcija. Postoji nekoliko prirodnih načina pomoću kojih možete poboljšati svoje zdravstveno stanje i ojačati imunitet.

Kako ojačati imunitet na prirodan način

Potrebno je da pomognete svojoj jetri da što bolje uradi proces detoksikacije i da obezbedi dobar ambijent za ćelije imunog sistema koje se tamo nalaze. Povrće iz porodice kupusnjača, kao što su kelj, brokoli, zelena salata i kupus potpomažu funkcionisanje jetre i funkcija imunog sistema povećavanjem sposobnosti jetre u izbacivanju toksina iz organizma.

Ovsene pahuljice vam mogu pomoći da snizite nivo lošeg holesterola. Njihova rastvorljiva vlakna, osim što pogoduju zdravlju celog organizma, pokazala su se veoma korisnim “sredstvom” za snižavanje holesterola. Još jedan razlog da uz njih započnete dan!

Sok od nara sadrži elaginsku kiselinu i punikalagin koji se bore protiv oštećenja kože koja nastaju usled delovanja slobodnih radikala i pomažu u očuvanju kolagena u koži. Takođe, bogat je izvor fitonutrijenata koji pogoduju zdravlju kože.

Semenke bundeve koje su, inače, bogat izvor magnezijuma, mogu pomoći u snižavanju visokog krvnog pritiska i smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara.

Jedan od najsigurnijih načina da se razbolite je životni stil koji uključuje hronični stres i osećaj umora. I negativne emocije i brige takođe loše deluju na imunitet. Dakle jačanje imunog sistema zahteva sasvim suprotno – dovoljno spavajte, odmarajte se i unesite smeh u život.

 

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *