Jačanje imunog sistema

Jačanje imunog sistema

Padom imuniteta dolazi i do pojave mnogobrojnih oboljenja i infekcija. Najobičnija prehlada znači da vam je pao imunitet i da biste ga što pre trebali poboljšati. Zdravstveno stanje određenih organa, takođe, može uticati na pad imuniteta, a kako se to ne bi desilo, isprobajte neke od sledećih prirodnih načina koje preporučuju zdrastveni stručnjaci širom sveta.

Jačanje imunog sistema

Očistite jetru

Potrebno je da pomognete svojoj jetri da što bolje uradi proces detoksikacije i da obezbedi dobar ambijent za ćelije imunološkog sistema koje se tamo nalaze. Povrće iz porodice kupusnjača, kao što su kelj, brokoli, zelena salata i kupus potpomažu funkcionisanje jetre i funkcija imunog sistema povećavanjem sposobnosti jetre u izbacivanju toksina iz organizma.

Đumbir

Prema ajurvedskoj tradiciji (ajurveda – oblik tradicionalne indijske medicine), đumbir zagreva telo i pomaže razlaganje akumulacije toksina u organima, posebno u plućima i sinusima. Ajurveda veruje da đumbir pomaže da se očisti limfni sistem i da sprečava nagomilavanje toksina koji povećavaju rizik od infekcija.

Crna ribizla

Crna ribizla sadrži jedninjenja koja se zovu antocijanidi, a koja poboljšavaju zdravlje srca i vid. Pored toga, ovo voće je i bogat izvor vitamina C (sadrži ga u skoro pet puta većim količinama od narandže) pa nije ni čudo zbog čega je upravo ono odgovorno za poboljšanje imuniteta.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice vam mogu pomoći da snizite nivo lošeg holesterola. Njihova rastvorljiva vlakna, osim što pogoduju zdravlju celog organizma, pokazala su se veoma korisnim sredstvom za snižavanje holesterola. Još jedan razlog da uz njih započnete dan!

Sok od nara

Sok od nara sadrži elaginsku kiselinu i punikalagin koji se bore protiv oštećenja kože koja nastaju usled delovanja slobodnih radikala i pomažu u očuvanju kolagena u koži. Takođe, bogat je izvor fitonutrijenata koji pogoduju zdravlju kože.

Semenke bundeve

Semenke bundeve koje su, inače, bogat izvor magnezijuma, mogu pomoći u snižavanju visokog krvnog pritiska i smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara.

Gvožđe

Zbog sadržaja gvožđa i biotina, jaja vam mogu pomoći da ojačate kosu, posebno njen koren (kada je koren jak, dolazi i do manjeg i ređeg opadanja kose). Gvožđe, pored toga, pomaže i u borbi protiv anemije koja, takođe, može uticati na opadanje kose kod žena.

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *