Ispucali kapilari

Ispucali kapilari

Ispucali kapilari uglavnom i najčešće se odnose na probleme proširenh vena i oslabljenu cirkulaciju. Ispucali kapilari nastaju zbog višesatnog neprekidnog stajanja, usled koga noge trpe napor i pritisak, ali ispucali kapilari mogu nastati i usled preduge izloženosti štetnim UV zracima tokom sunčanja.

Prirodno uklanjanje ispucalih kapilara na nogama

Maslinovo ulje je dobar način da uklonite ispucale kapilare na nogama. Potrebno je da ga blago zagrejete, a onda ovako toplim uljem masirate problematičnu regiju kružnim pokretima. Na ovaj načim poboljšavate cirkulaciju i smanjujete eventualne upale, a to je bitno kada je često pucanje kapilara vaš problem.

Hamamelis je prirodan tonik koji se pre svega odlikuje sposobnošću da tonizira i zateže regiju koja se tretira. Koristi se često kao tonik za lice, ali možda niste znali da može biti odličan za uklanjanje kapilara na nogama. Hamamelis deluje kao lek za ispucale kapilare zato jer ima mnoštvo tanina i isparljivih ulja koji zajedno deluju tako što skupljaju kapilare i potpomažu njihovo brže povlačenje. Jednostavno, natopite komadić vate i nanesite na deo gde su vam popucali kapilari. Za kratko vreme, počeće da se povlače.

Slačica vam je možda poznatija kao biljka od koje se pravi senf ili čije se seme dodaje kao začin, ali možda niste znali da se od njega pravi ulje koje vam može pomoći da se rešite ispucalih kapilara na nogama. Ovo ulje odlično je za cirkulaciju i ojačava zidove kapilara. Koristi se razređeno. Nekoliko kapi rastvorite u baznom ulju (a kako je maslinovo ulje korisno za uklanjanje kapilara na nogama, mi vam toplo preporučujemo baš njega) . Ovakav rastvor nanosite na popucale kapilare dva puta na dan.

Peršun je zaista mnogo više od začina. Može vam pomoći da smršate, a možete upotrebiti i peršun za negu lica. Pošto sadrži rutin, jedinjenje koje pomaže u jačanju kapilara i regeneraciji ćelija, odličan je način kako ukloniti ispucale kapilare na nogama prirodnim putem. Šaku lišća stavite da provri u šolji vode. Kada se ohladi, dodajte esencijalno ulje nevena i namažite na ispucale kapilare na nogama.

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi organski sertifikovanih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica.

Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *