Simptomi i lečenje kandide

Simptomi i lečenje kandide

Na razvoj kanidide može uticati svašta, od dijabetesa, uzimanja najobičnijih antibiotika pa do loše ishrane. Problemi nastaju kada se nađe tamo gde joj mesto nije, previše namnoži i kada prouzrokuje kandidijazu – zapaljenski proces.

Simptomi kandide

Simptomi kandide liče na simptome drugih bolesti tako da je nekada teže prepoznavanje u kom slučaju je kandida posledica nekog stanja, a kada uzrok.

  • Veliki umor, anksioznost, nervoza, otežano razmišljanje,oslabljena koncentracija, iritabilnost.
  • Glavobolja i depresija.
  • Preterana žudnja za slatkišima, gojenje, hipoglikemija (nizak nivo šećera u krvi).
  • Hiperaktivnost, žudnja za slatkišima i alkoholom, nesanica, slaba kooridinacija
  • Problemi sa sinusima – sinusitis, hronično nazalno slivanje, simptomi slični gripu, simptomi slični alergiji, sinuzitis, astma.
  • Konjuktivitis (bol u očima i svrab očiju), osetljivost na svetlost, nejasan vid, kesice ispod očiju, zujanje u ušima, infekcija uha.
  • Česte urinarne infekcije, cistitis (upala bešike) predmenstrualni sindrom i neredovne menstruacije, gljivični osip na koži.
  • Česte prehlade i grip, alergije, preosetljivost na hranu, mirise i hemikalije.
  • Nemogućnost mršavljenja i zadržavanje vode u organizmu

Ukoliko se kandidijaza javi kod muškarca, bolest često prolazi bez simptoma. Simptomi u blažem obliku koji se mogu javiti jesu bele tačkice na glaviću polnog organa i curenje sekreta, pogotovo nakon čina mokrenja.
Kada se kandidijaza javi na koži prstiju – prostori između prstiju su crveni, sa belim naslagama, vlažna je, oporog mirisa i jako svrbi.

Ukoliko je kandida zahvatila jezik, karakteriše se nastankom krasti, beličastih naslaga i oteklina.
U odnosu na organizam u celini, kandidijaza može izazvati niz opštih simptoma i ukazati na postojanje infektivnog procesa u organizmu: osećaj umora, depresija, nedostatak snage, osetljivost prema hemijskim supstancama, nadutost, učestali zatvor i prolivaste stolice, pojava grčeva u stomaku, učestali kašalj, bol u grlu, sklonost ka prehladama i napadima astme.

Lečenje kandide

Čajevi se mogu koristiti za otklanjanje simptoma kandidijaze, ukoliko je infekcija mala, čajevi mogu u potpunosti ukloniti infekciju.
Lekovito bilje protiv kandide se nalazi svuda oko nas, a pripremom čaja od njih, doprinosite opštem stanju organizma.
Čaj koji se često koristi u lečenju ove infekcije jeste čaj od žalfije. Ovim čajem, može se ispirati vagina, ali i koristiti oralno ukoliko se radi o infekciji digestivne cevi ovim parazitom.
U kombinaciji sa uljem čajevca, čaj od žalfije je nepogrešiv u uklanjanju simptoma kandidijaze vagine.

Šolja toplog čaja od kantariona doprinosi jačanju imuniteta i borbi protiv ove uporne infekcije. Čaj se priprema veoma lako: supenu kašiku kantariona ubacite u ključalu vodu, procedite i pijte do 3 puta dnevno.

Čajevi koji su odlični probiotici i utiču na zdravu bakterijsku floru jesu čaj od maslačka i čaj od koprive. Čaj od koprive, pored dejstva na dizanje imuniteta, utiče i na očuvanje nivoa bakra u krvi.

U poslednje vreme, svojom lekovitošću se izdvaja i čaj od bršljana, ovaj čaj je idealan za hronične infekcije.

Od prirodnih lekova, mogu se koristiti i ulje od jagorčevine, kefir, jogurt, ekstra devičansko maslinovo ulje i kurkuma.

Candidaplant® biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod na bazi biljaka: nevena, virka, zlatnice, vranilove trave, medvetke i sremuša. Candidaplant® biljne kapi predstavljaju mešavinu biljnih ekstrakta dobijenih organskim voćnim destilatom, što ih čini jedinstvenim, znatno kvalitetnijim i delotvornijim nego biljne kapi koje su rađene sa običnim alkoholom ili nekim drugim rastvaračem.

Candidaplant® biljne kapi regulišu bakterijsku floru i suzbijaju rast gljivica. Candidaplant® biljne kapi sprečavaju da dodje do razvoja infekcije, koja može nekada da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *