Infekcije mokraćnog kanala

Infekcije mokraćnog kanala

Sigurno ste jednom u životu patili od infekcije mokraćnog kanala. Infekcija se može dogoditi zbog korišćenja toaleta koji nije higijenski, putem polnog odnosa i zbog kontrolisanja nagona za mokrenjem.

Neke mere predostrožnosti, kao što je pijenje puno vode, sprečavanje polnog odnosa s različitim partnerima i dr. definitivno mogu sprečiti infekcije mokraćnog kanala. Neki prirodni lekovi mogu izilečiti bakterijske infekcije i pomoći vam da se brže rešite bola.

Vitamin C

Bogati voćni sokovi poput ananasa i drugih citrusnih voćki su dobri u tom periodu. Voda je najbolji lek za bolesti, pa pijenje što više vode će isterati bakterije iz mokraćnog sistema uzrokujući olakšanje. Brusnica je dobra za lečenje ovih problema, čak i kod trudnica.

Izbegavajte kafu, čaj i čokoladna pića

Napravite mešavinu od bilja poput cimeta, uve, bobicama borovice, jer su to sve dobri domaći lekovi za lečenje urinarne infekcije.

Ječam, kokosovo mleko i mlaćenica

Sve ove namirnice su dobre za ove probleme. Kuvani ječam je najbolji diuretik koji neutralizuje kiseline u bešici.

Echinacea

Biljka po imenu „Echinacea“ ima moć da ubije bakterije koje uzrokuju infekcije. Kako bi se izlečili od ovih infekcija pijte čaj od ove biljke. Echinacea kapi su takođe dostupni za lečenje. Izbegavajte dodavanje šećera u čajeve.

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *