Infekcije bešike

Infekcije bešike

Najveći broj infekcija urinarnog trakta su infekcije bešike, i one nisu opasne ukoliko se blagovremeno leče. Ako se bolest zapusti, infekcija bešike može se proširiti na bubrege. To je već ozbiljan problem koji može da dovede do trajnog oštećenja bubrega.

Prirodni lekovi za infekcije bešike u tom slučaju zaista mogu dosta da pomognu. Bez obzira na propisanu terapiju, čajevi mogu da ubrzaju i olakšaju lečenje.

Čaj od peršuna

Ovaj čaj ima diuretičko dejstvo i ispira bakterije iz urinarnog trakta.
Priprema: Koren peršuna (oko 15 grama) naseckajte na kockice, ubacite u 2 dl ključale vode i prokuvajte oko pet minuta. Posle 15 minuta procedite i pijte dve do tri šolje u toku dana.

Čaj i sok od brusnice

Čaj od brusnice je vrlo efikasan prirodni lek u slučaju infekcije mokraćnih kanala, naročito ukoliko je infekcija izazvana bakterijama ešerihije koli. Ešerihija koli se po pravilu lepi za zidove bešike i mokraćnih kanala, u čemu je brusnica uspešno sprečava. Tako oslobođene bakterije se daleko lakše izlučuju putem urina. Za vreme infekcije, ali i posle nje, korisno je piti i sok od brusnice jer on za 20% umanjuje rizik od ponovnog pojavljivanja bakterije ešerihije koli.
Priprema čaja: U 2 dl ključale vode potopite jednu kašičicu plodova brusnice. Ostavite da odstoji 10 minuta i pijte dok je još vruće.

Uvin čaj

Ovaj čaj se iz dva razloga svrstava u efikasne prirodne lekove za upalu mokraćnih kanala nastalu pod uticajem škodljivih bakterija. Prvi je što ova biljka podstiče izlučivanje urina, a drugi zato što ima antibakterijsko dejtvo.
Priprema: Supenu kašiku sušene uve prelijte sa 2,5 dl ključale vode, procedite posle 15 minuta, dodajte 1/2 kašičice sode bikarbone i pijte. Preporučena dnevna doza čaja je tri, najviše četiri šolje. Ne bi ga trebalo piti duže od 4-5 nedelja u periodu od godinu dana. Preterano duga upotreba uvinog čaja je štetna za organizam i ne preporučuje se ženama za vreme trudnoće i dojenja.

Zodeks čaj

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *