Bolovi u zglobovima

Bolovi u zglobovima

Zglobovi su delovi našeg tela gde se kosti spajaju, i upravo oni omogućavaju kostima da se kreću. Bolovi u zglobovima se odnose na neugodnost i bolove u bilo kojem od zglobova tela.

Lekovi za bolove u zglobovima

Kurkuma
Indijski šafran verovatno vam je među začinima u kuhinji, ali s obzirom na to da umanjuje bol i ukočenost zglobova, lako biste mogli da ga stavite i u svoj ormarić s lekovima. Jednostavno pronađite nekoliko recepata s njime i napravite ručak koji će da vam pomogne s artritisom.

Masaža uljem od kamilice
Čudesna kamilica koja rešava mnoge probleme može da posluži i kao sastojak ulja za masažu zglobova. Kamilica u sebi sadrži hemijske materije koji umanjuju upale i bol.

Đumbir
Bez obzira da li ste ga isekli, narendali ili ga koristite već flaširanog, đumbir će zglobovima da pruži olakšanje. Štaviše, ibuprofeni u sebi imaju đumbir, pa bi to trebalo da vas uveri u njegovu efikasnost. Napravite čaj od đumbira, ako već pri ruci nemate nikakav recept za obrok. Ne samo da će đumbir da pomogne kod artritisa, već će olakšati probleme s mučninom, lošim zadahom, alergijama i nadutošću.

Višnje
Višnje, svojim enzimima, umanjuju bol, a njihova boja potiče od antioksidansa koji su poznati po svojim lekovitim svojstvima. Samo 10 do 20 višanja dnevno ili ispijanje prirodnog soka od višanja pomoći će vam s artritisom kao da ste popili šest tableta protiv bola.

Vino
Ako imate problema s kolenima, vino je odgovor. Ljudi koji ispijaju između četiri i šest čaša crnog vina nedeljno imaju 45 odsto manju šansu za probleme s osteoartritisom kolena. Naravno, tajna lekovitosti crnog vina nije u alkoholu, već u grožđu. Nemojte da preterujete s vinom – jedna čaša dnevno dovoljna je za njegov pozitivan efekat.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *