Impotencija

Jedan od najvećih problema o kojima muškarci danas otvoreno govore pred lekarima je impotencija – nemogućnost izazivanja i odražavanja erekcije koja dovodi do vrhunca užitka i uspešnog začeća.

Mozak ima ključnu ulogu, jer iz njega potiče seksualna želja – bilo prema realnom partneru, bilo seksualna fantazija izazvana odgovarajućim štivom, porno filmovima, ili vašim najskrovitijim mislima. Da biste doživeli erekciju treba i sami nešto da preduzmete (nasuprot jutarnjoj varijanti kada erekcija odmah nastupa zbog pune bešike), potreban vam je erotski stimulans koji će i vaš mozak upravo protumačiti.

Onaj ko je ozbiljno deprimiran i potišten slabije će reagovati na takav stimulans nego mladić u doba pune zrelosti. Međutim, sposobnost mozga da određeni stimulans interpretira kao erotski je nešto više od stanja duha. Moraju biti ispunjeni izvesni hormonski uslovi. Na primer, žena u dvadeset petoj neće reagovati isto kao muškarac njenih godina na prizor žene koja izazovno zadiže suknju da namesti čarape ili se sunča u oskudnom bikiniju. Da bi muškarac bio seksualno stimulisan, potrebno je da u njegovom organizmu postoji dovoljna količina testosterona, muškog hormona. Ako mu odstranite testise koji stvaraju taj hormon (kao što se često čini kod poodmaklog raka prostate) ili mu date velike količine ženskog hormona, ništa ga neće seksualno uzbuđivati.

Hipofiza, žlezda u mozgu, stvara hormon koji stimuliše testise da luče testosteron. Kada je ta žlezda slabo razvijena, kao što je slučaj kod nekih adolescenata, ili oboli, recimo zbog tumora, ona ne luči dovoljno hormona za stimulaciju, tako da muškarac postaje impotentan. S druge strane, hipofiza može biti u redu, a testisi bolesni, i nikakvo pojačano lučenje hipofize neće ih naterati da stvore potrebne hormone u količini dovoljno za erekciju.

Postoji još jedan uslov, koji treba ispuniti – koji se tiče krvi. Mek penis postaje čvrst samo kada se napuni krvlju. To znači, pored ostalog, da arterije moraju biti zdrave, neoštećene. Tako da, i kad sve što smo već naveli funkcioniše (želja u mozgu, normalna hipofiza, lučenje testisa, neoštećeni nervi) ako se arterije koje snabdevaju penis kojim slučajem začepe zbog arteriaskleroze, sve je uzalud.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × five =