Hrana za jak imunitet

jak imunitet

Jak imunitet u velikoj meri zavisi i od omega-3 masnih kiselina koje smanjuju upalne procese u organizmu koji se povezuju s bolestima srca, dijabetesom, artritisom i određenim vrstama karcinoma. One pomažu u kontroli krvnog pritiska, ublažavaju bol u zglobovima i podižu raspoloženje, a osim toga su poznati ‘imuno busteri’.

Semenke lana

Četvrtina šolje sadrži oko sedam grama omega-3 masnih kiselina. Preporučuje se uneti ih u ishranu jer štite srce, smanjuju rizik od dijabetesa i moždanog udara. Od toga će profitirati i nokti kojima su neophodne masne kiseline za dobro zdravlje.

Riba

Najpoznatiji izvor su ribe poput tune, sardina i lososa, a preporučuje ih se jesti dva do tri puta nedeljno. Preporučeni dnevni unos jeste 500 miligrama na dan, a oni koji ne vole ribe mogu to nadoknaditi čia semenkama, bundevom, semenkama lana i orasima.

Čia semenke

Jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina su čia semenke koje osim tog sadrže više kalcijuma nego mleko. Jedna porcija čia semenki sadrži pet grama omega-3 masnih kiselina što je više nego losos. Suptilnog su ukusa i mogu se dodati jogurtu, salatama i zobenim pahuljicama.

Orasi

Oni su bogati omega-3 masnim kiselinama koje podižu raspoloženje i poboljšavaju kognitivne funkcije mozga. Studije su potvrdile da ti sastojci smanjuju osećaj anksioznosti i ublažavaju simptome stresa te snižavaju povišeni krvni pritisak. Četvrtina šolje sadrži oko 2,8 grama omega-3 masnih kiselina.

Bundeva

Bundeva i njene semenke odličan su izvor omega-3 masnih kiselina te vitamina A i C. One štite zdravlje srca i očiju, jačaju mišiće i podižu raspoloženje. LJudi, koji redovno jedu hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, ređe su depresivni pa se preporučuje jesti ih najmanje dva puta nedeljno.

EHINACEA KAPI

ORGANSKE BILJNE KAPI ZA JAK I SNAŽAN IMUNITET POMAŽU KOD:

  • OPŠTEG JAČANJA IMUNITETA
  • BAKTERIJSKIH, GLJIVIČNIH I VIRUSNIH INFEKCIJA
  • HPV VIRUSA
  • SINUZITISA I DRUGIH HRONIČNIH UPALA DISAJNIH ORGANA
  • UZNEMIRENOSTI I NAPETOSTI
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *