Disbalans hormona i depresija

Disbalans hormona i depresija

Tokom menopauze prirodno se događa nagli pad estrogena, što može biti uzrok za nepovoljno raspoloženje i loše emotivno stanje.

Disbalans hormona i depresija

Dodatni rizici od pojave depresivnih stanja, najčešće u periodu menopauze, jesu pušenje, stresan posao, problemi na polju roditeljstva, loš odnos sa partnerom… Sve ovo dodatno otežava telu da se izbori sa stresom, naročito ako postoji i neuravnotežen hormonski sistem. Još jedna životna situacija kada se drastično menjaju hormoni jeste period nakon porođaja.

Hormoni su često glavni saučesnici postporođajne depresije

Ako kod sebe primećujete simptome hormonskog disbalansa, a suočeni ste i sa raznim promenama osećanja, najbolje je da zatražite pomoć proverenih stručnjaka.

Kada se konsultujete sa stručnjacima, možete primeniti razne prirodne metode i lekove za regulisanje hormona, a jedan od najznačajnijih tokom menopauze je čaj od crvene deteline ili čaj od matičnjaka.

Takođe, nestabilni hormoni i depresivna raspoloženja mogu se, uz preporučenu terapiju stručnjaka, tretirati sa raznim opuštajućim tehnikama poput joge, meditacije, NLP-a…

Najvažnije, pokušajte da danu pronađete bar nekoliko minuta vremena koji ćete posvetiti razgovoru sa sobom, preispitivanju svoje duše ili ćete to posvetiti opuštanju.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod depresije, napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *