Erektilna disfunkcija lečenje

Erektilna disfunkcija lečenje

Erektilna disfunkcija postala je problem koji pogađa sve veći broj muškaraca. Smatra se da oko 100 miliona muškaraca u svetu ima ovaj poremećaj, ali među njima je i mnogo mladih kod kojih je emocionalni stres najčešći uzrok nastanka problema.

Erektilna disfunkcija simptomi

Najčešći simptomi koji mogu ukazivati na ozbiljno stanje, poremećaj mokrenja, bolovi u predelu karlice, krv u mokraći bez ikakvih bolova, povišene temperature ili bolovi u kostima kao neki od znakova takozvanih paraneoplastičnih simptoma koji bi već ukazivali na odmakli stadijum bolesti.

U pozadini tih simptoma mogu biti bolesti donjeg mokraćnog sistema koje zahvataju bešiku, prostatu ili/i uretru. Međutim, i druge organske kao što su dijabetes, teške srčane bolesti, endokrinološke bolesti, psihičke bolesti ili poremećaji mogu rezultovati smetnjama u mokrenju.

Erektilna disfunkcija lečenje

Lečenje se sastoji prvenstveno u promeni životnih navika, što uključuje prestanak pušenja, smanjenu konzumaciju alkoholnih pića, zdravu ishranu i redovno vežbanje.

Potrebno je prilagoditi hroničnu terapiju koju bolesnici uzimaju poput antihipertenziva, antidepresiva, anksiolitika i antiandrogena. Neretko je potrebno i psihosocijalno savetovanje, a ako ne dolazi do poboljšanja simptoma započinje se specifično urološko lečenje.

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *