Čaj protiv kamena u bubregu

Čaj protiv kamena u bubregu

Kamen u bubregu nastaje gomilanjem nataloženih kristala, što može sprečiti protok mokraće kroz bubrege. Oštar, grčevit bol u leđima obično započinje kada kamen počne da se pomera u urinarnom traktu.

Kada je kamen prevelik da bi lako prošao, bol se nastavlja u mokraćnoj cevi, a može da se pojavi i krv u mokraći. Prilikom spuštanja kamena do bešike, može da oseća češća potrebu za mokrenjem ili pečenje prilikom mokrenja, a u slučaju da se javi i povišena temperatura ili groznica, verovatno je prisutna i infekcija.

Ishrana

Ako bolujete od kamena u bubregu ili želite da sprečite pojavu ove bolesti, krenite od ishrane.

Potrebno je smanjiti proteinsku ishranu, ponajviše meso. Uloga bubrega jeste da pročisti određene sastojke koje smo uneli u naš organizam kroz ishranu, a proteini se teško pročišćavaju. Otpad iz proteina se taloži u bubrezima, što kasnije može prouzrokovati pesak. Zato smanjite unos svake vrste mesa.

Umesto šećera koristite priodne zaslađivače, kao što su med ili stevia. Saltkiši usporavaju funkciju bubrega.

Prestanite da konzumirate gazirana pića, energetske napitke sa mnogo kofeina i veštačke sokove.

Namirnice kao što su susam, soja, badem i lešnik blagotvorno deluju na urinarni sistem, kao i hrana bogata vlaknima. Poželjni su i voće i povrće bogato kalijumom: banane, sušene kajsije, krompiri, narandže i pasulj tetovac.

Čaj protiv kamena u bubregu

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska i kamena u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *