Bolovi u nogama i proširene vene

Bolovi u nogama i proširene vene

Proširene vene su izdužene, nepravilno proširene, izvijugane vene, kojima je promenjena struktura zida i koji se kao ljubičaste ili plave izbočine javljaju na telu. Kako slaba cirkulacija doprinosi nastajanju proširenih vena, one su češće kod osoba koje sede ili stoje u jednom položaju kroz duge vremenske periode, često prekrste noge pri sedenju.

Prirodni lekovi za proširene vene

Antioksidansi iz voća i povrća štite tkivo vena od oštećenja slobodnih radikala. Zato ne treba izbegavati ni tamnu čokoladu, kafu, kao ni crno vino. Maslinovo ulje bogato vitaminom E koji štiti vene, svakako uvrstite na jelovnik.

Proširene vene mogu se sprečiti ishranom, kontrolom telesne mase, redovnim vežbanjem i izbegavanjem visokih temperatura. Pečenje vena i grčevi su prolazni nakon hodanja ili dužeg ležećeg odmora s nogama podignutima uvis.

Jabukovo sirće poboljšava cirkulaciju, a to je itekako korisno onda kada ona nije dobra i kada se baš iz tog razloga krv zadržava u donjim ekstremitetima i stvara proširene vene. Takođe, deluje umirujuće pa će smanjiti bolove koje možete da osećate kao posledicu upale vena.

Uzroci “slabosti” vena mogu biti urođeni, ali pojavljuju se tokom smetnji u radu srca, šećerne bolesti, smetnji u funkciji jetre i bubrega i trudnoće. Na pojavu vena utiču i starenje, kontracepcione pilule, dugotrajno stajanje i prekomerna težina.

 

Vendoksin® gel

Vendoksin® gel je prirodni biljni preparat na bazi prirodnih biljnih ekstrakata kestena, hajdučke trave, ždraljike, zdravca i nevena, za negu kože kod proširenih vena i ispucalih kapilara, umornih i otečenih nogu, napetosti u mišićima i modrica.

Zahvaljujući prisustvu mentola i dejstvu hlađenja, Vendoksin® gel daje trenutno olakšanje i osećaj lakoće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *