Bolovi u kičmi, leđima i nogama

Bolovi u kičmi

Bolovi u kičmi, leđima i u nogama pretežno dolaze od previše sedenja ili većeg fizičkog napora. Ali prestanite da se brinete, postoji potpuno prirodno rešenje za te probleme.

Sprečite pojavu bolova u leđima

Najbolja prevencija protiv pojave bolova u leđima je održavaje mišića leđa jakima. Ovo ćete vremenom postići uz redovno vežbanje i pravilno držanje u svakom položaju tela.

Ukoliko vam se često vraćaju bolovi u leđima, pokušajte sa sledećim savetima:

  • smršajte: višak kilograma je često uzrok pojave bolova u donjem delu leđa
  • izbegavajte nagle pokrete koji mogu izazvati istezanje mišića
  • pokušajte da se oslobodite stresa ili izbegavajte da on uopšte nastane
  • nosite ravne cipele sa odgovarajućim uloškom i đonom
  • redovno vežbajte ali umereno

Smokve i suve šljive od kojih se može napraviti veoma zdrav i nadasve ukusan čaj će biti od velike pomoći kod bolova u kičmi. Smokve, šljive i kajsije u sušenom obliku veoma pospešuju regeneraciju tkiva, koje kičmu čine jačom i čvršćom. Ukoliko se od spomenutih voćki napravi čaj koji će se redovno svake večeri konzumirati, pršljenovi će vremenom samo doći na svoja prirodna mesta, bez raznoraznih terapija.

Kada se napravi čaj od 5 suvih šljiva, 1 suve smokve i 1 suve kajsije dobije se jedan odličan prirodni lek, koji će biti više nego efikasan za bolove u kičmi. Potrebno je navedeni broj voćki potopiti u vodu dok ne proključaju, zatim prekriti i ostaviti da odstoji dva sata. Nakon toga procediti i uživati u ovom zdravom napitku.

Vendoksin® gel

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *