Otopite kamen u bubregu

Otopite kamen u bubregu

Bubrezi su jedni od vitalnih organa u našem telu, njihova pravilna funkcija jako je važna za celokupno zdravlje našeg organizma. Bubrezi čiste krv i odvajaju otpadne materije i vodu. Otpadne materije i voda čine sastavni deo urina koji se zadržava u bešici pre eliminacije iz organizma.

Otopite kamen u bubregu

Čaj koji rastvara pesak i kamen u bubrezima i bešici, priprema se tako da se 1 velika kašika mešavine jednakih delova rastavića i kleke s malo pelina kuva 5 min s 2,5 dl vode, zatim to ostavi da poklopljeno stoji 15 minuta i onda procedi.

Pije se 1 šoljica odmah, a ostatak svaki sat po gutljaj. Isti čaj jača želudac, kad se pije topao ujutro natašte, posebno ako mu se doda još i jednaka količina kičice.

Čaj od kukuruzne svile otopiće kamen u bubregu – Kamen u bubregu možemo otopiti pomoću čaja od kukuruzne svile. Poznato je da ovaj čaj deluje dobro na mokraćne kanale, pa tako i za otapanje kamena u bubregu.

Očistite bubrege za samo 2 dana

Prvi dan:

Za doručak popijte napitak napravljen od polovine isceđenog svežeg limuna, đumbira, soka od cvekle i suvih brusnica.
Za ručak napravite smuti od 1 šolje bademovog mleka, pola šolje tofua, pola šolje spanaća, 1/4 šolje bobičastog voća, pola jabuke i 2 kašike semena bundeve.
Večera se sastoji od velike zelene salate i 120 g proteina (piletina, riba ili tofu). Za užinu možete jesti grožđe ili 1/4 šolje kikirikija.

Drugi dan:

Za doručak napravite smuti od 1 šolje sojinog mleka, 1 zaleđene banane, 1/2 šolje spanaća, 1/2 šolje borovnica i 1 kašike spiruline.
Za ručak napravite kašu od prosa, a u nju dodajte šolju svežeg voća po želji i 2 kašike semenki bundeve.
Večera je ista kao prvog dana, samo uz nju dodajte i pola šolje kuvane pšenice, sok od sveže isceđnog limuna ili pomorandže.

 

Zodeks čaj je namenjen održavanju fiziološke funkcije i unapređenju zdravlja organa urinarnog sistema. Preporučenim načinom upotrebe ovog čaja, pomažemo ispiranje mokraćnih puteva kod bakterijskih infekcija i upalnih procesa, kao i izbacivanje peska i kamena iz bubrega i ostalih mokraćnih organa.

Zodeks čaj se može preventivno koristiti da spreči pojavu peska u bubrezima. Posebno se preporučuje osobama sklonim čestim infekcijama mokraćnih puteva, kao i onima sa povećanim rizikom od razvoja bubrežnog kamenca.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *