Biljka koja bolje ublažava menstrualne bolove od lekova

Biljka koja bolje ublažava menstrualne bolove od lekova

Majčina dušica je efikasnija u ublažavanju menstrualnih bolova od ibuprofena, navodi se u rezultatima nove studije.

Istraživači su raznim ispitivanjima otkrili da prirodni lek, koji je dostupan u svim prodavnicama zdrave hrane, nudi brže i efikasnije olakšanje od menstrualnih bolova od sintetičkih lekova, prenosi super žena.

Oni ističu da je posebno efikasno ulje od majčine dušice koje se nanosi na područje abdomena i ne izaziva nuspojave.

Volonterke starosti od 18 do 24 godine podeljene su u tri grupe, jedna je dobijala ibuprofen, druga eterično ulje majčine dušice, a treća placebo, pa se tako merio intenzitet boli koji je bio najmanji kod devojaka koje su mazale ulje.

Menstrualna bol čest je problem i najčešći uzrok izostanka ženske populacije iz škole i s posla, što samo u SAD-u uzrokuje godišnje gubitke od 2 milijarde dolara.

Dok nova studija majčinu dušicu navodi kao efikasno rešenje za ublažavanje menstrualnih bolova, ona se tradicionalno koristi za lečenje dijareje, bolova u stomaku, atritisa, grčeva, upale grla, kašlja, bronhitisa, nadutosti i kao diuretik.

Floravitex kapi

Floravitex kapi pomažu kod neredovnog menstrualnog ciklusa početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoreje (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom – PMS.

Floravitex kapi utiču na još jedan hormon – prolaktin (hormon koji utiče na mlečne žlezde) može biti povećan u tom periodu, dovodeći do bola u dojkama, što je karakterističan sindrom PMS-a.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 1 =