Bol u leđima

Uzroci bola u leđima najčešće su kombinacije činilaca: starenje, osteoporoza, uklještenje međupršljenskog diska, slabost leđnih mišića, fizički napori, debljina…

Skolioza

Možda se radilo o blažem slučaju, koji nije uočen na vreme, ili je došlo do deformacije kičme sa godinama. Postavljanje dijagnoze u zreloj životnoj dobi nije jednostavno, jer specijalista mora da diferencira skoliotičnu bol od boli koju izaziva hernijacija diskova kičme ili povreda. Pojava degenerativne skolioze može se bar delimično sprečiti usvajanjem zdravih navika – održavanje idealne težine, redovne vežbe i prestanak pušenja.

Nedostatak vitamina D

Ovo bi mogao da bude uzrok bola u leđima. Istraživanja pokazuju da se posledice deficita ovog vitamina naročito manifestuju u donjem delu kičme. Ukoliko nije utvrđeno oštećenje kičme, niti bolest koja bi izazivala bolove, probajte uzimati vitamin D u obliku suplementa.

Neredovno pražnjenje creva

Blokada u donjem delu creva može da izazove pritisak na donji deo leđa, koji se pojačava ukoliko opstipacija duže traje. Uzimajte što više tečnosti, jedite namirnice bogate vlaknima, kao i žitarice i redovno vežbajte.

Emotivna disharmonija

Raspoloženje igra važnu ulogu u načinu na koji telo reaguje na bol, pa i emotivni problemi mogu izazvati bol u leđima.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *