Prirodni lekovi protiv bola u stopalima

Prirodni lekovi protiv bola u stopalima

Prirodni lekovi nisu samo alternativa, niti bakini saveti. Koliko puta vas je bol naterao na opcije o kojima nikada niste ni razmišljali? Otkrijete koji su to lekoviti prirodni sastojci koji će učiniti da se osećate bolje.

Limun

Napravite oblogu od limuna, tako što ćete iscediti limun u malu količinu vode. Pred spavanje natopite pamučne čarape, blago ih iscedite i obujte. Preko njih obujte druge, suve čarape. Na ovaj način odmorićete vaša umorna stopala u toku noći.

Nana osvežava

Poznato je da ulje od nane uništava bakterije. Nanesite ulje na umorna stopala i dobro utrljajte. Osetićete se bolje istog momenta. Tretman ponavljajte koliko je potrebno, bez potrebe za ispiranjem.

Kupka sa soda bikarbonom

Napunite lavor sa četiri litre tople vode i dodajte pola šolje sode bikarbone. Mešajte dok se soda ne rastvori, zatim potopite stopala. Držite ih u kupki oko pola sata, a zatim isperite hladnom vodom.

Kupka od sirćeta

Kupka od sirćeta imaće isti uticaj na vaša stopala kao i kupka od sode bikarbone. Napravite kupku tako što ćete izmešati toplu vodu, malo šampona i šolju sirćeta. Nakon pola sata osetićete kako se otok bolnih stopala smanjuje. Obavezno isperite noge na kraju.

Vendoksin® gel

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *