Saveti protiv bolova u leđima

Saveti-protiv-bolova-u-leđima

Previše vremena provedenog na poslu u sedećem položaju ili neredovna fizička aktivnost, mogu prouzrokovati bolove u leđima. Bolovi, posebno u donjem delu leđa, tako postaju svakodnevna pojava s kojom se bori sve više ljudi.

Saveti protiv bolova u leđima

Ojačajte stomak i leđne mišiće vežbama za istezanje i jačanje mišića. Mišići koji pomažu pravilan položaj kičme su od velikog značaja za smanjenje bolova u leđima. Za opšte jačanje mišića u cilju rešavanja problema sa kičmom najviše se preporučuje plivanje i brzo hodanje.

Izbegavajte dugo sedenje i dugi boravak u prinudnim položajima u kojima je kičma nepravilno savijena. Ukoliko posao od vas zahteva dug boravak u ovakvom položaju, pravite što češće i duže pauze.

Proverite stanje i kvalitet dušeka i jastuka koji koristite. Ovo je posebno bitno ako se budite sa bolnim leđima jer to može biti znak da ne spavate na dobrom dušeku i jastuku. Ukoliko radite za računarom ili stolom duži vremenski period, pobrinite se da stolica u kojoj sedite bude adekvatna za duže sedenje.

Regulišite telesnu težinu. Zdrava ishrana ima svoje benefite po celokupno zdravlje čoveka, a prekomerna težina stvara dodatno opterećenje na naše kosti i kičmeni stub. Ukoliko ste gojazni i patite od bolova u leđima, potražite savet lekara i nutricioniste.

Kako biste sprečili pojavu bola u leđima, preporučujemo da se pridržavate sledećih saveta:

  • Imajte podršku za leđa tokom dugih perioda sedenja ili vožnje
  • Često menjajte položaj tokom sedenja ili stajanja
  • Smanjenjem telesne težine smanjićete opterećenje na mišiće leđa
  • Trudite se da leđa ispravite tokom sedenja ili stajanja
  • Vežbajte, bavite se fizičkim aktivnostima
  • Nemojte podizati velike terete
  • Obratite pažnju na ležaj na kom spavate

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *