Zaustavite migrenu

Zaustavite migrenu

Najpoznatija glavobolja je migrena, a od nje pati čak 20 odsto ljudi. Svima su poznati neprijatni simptomi poput mučnine, vrtoglavice, povraćanja, preosetljivosti na svetlost i zvukove. Prepoznavanjem i izbegavanjem situacija koje vam smetaju možemo smanjiti šanse od napada migrene. Evo kako da zaustavite migrenu pre nego što počne.

Hormonske promene utiču na migrene

Velik broj žena za vreme menstrualnog ciklusa doživi napad migrene. Tokom ovog perioda žene bi trebalo da obrate više pažnje na režim ishrane i fizičku aktivnost i tako ublaže simptome pre nego što se pojave. Oralna kontracepcija povećava učestalost i jačinu migrene.

Spavajte i jedite redovno

Preskakanje obroka, manjak sna i dehidratacija izazivaju migrenu. Obavezno jedite sat nakon buđenja, a nakon toga svaka tri sata. Svakog dana spavajte najmanje osam sati, nikada previše jer i to može da izazove migrenu.

Izbegavajte stres

Iako ne možemo uvek da izbegnemo stresne situacije, možemo da kontrolišemo svoje reakcije. Tehnike relaksacije, poput joge i meditacije, mogu da smanje nivo stresa i smire naše telo i misli.

Obratite pažnju na ishranu

Neki proizvodi poput čokolade, crvenog vina, šećera i sira mogu da podstaknu glavobolju. Izbegavajte ove namirnice ako kod vas izazivaju migrenu. Smanjite dnevnu konzumaciju kafe i alkohola, najčešćeg okidača migrena.

Izbegavajte glasne zvukove i jaku svetlost

Glasna muzika i jaka svetlost poznati su uzročnici migrene. Pokušajte da izbegnete noćnu vožnju, bioskope, klubove i direktnu sunčevu svetlost. Odmarajte oči kad god možete. Izbegavajte sve audio i vizualne smetnje kako bi sebi pomogli.

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × two =