Vežbe za spas leđa

Vežbe za spas leđa

Mnogi od nas su opterećeni dugotrajnim sedenjem ispred kompjutera na poslu, kod kuće itd… Prema nekim podacima čak 80 posto ljudi bar u jednom periodu života muku muči s bolnim leđima.

Danas sve veći broj osoba mlađih od 40 godina primećuje pojačanu pojavu sitnih kalcifikacija i istrošenosti hrskavice na zglobovima, upravo zbog dugotrajnog sedenja i nerazgibanosti.

Fleksibilnost leđa i karlice možete negovati ovim vežbama:

Prva vežba

Hodanje s knjigom na glavi ideja je još naših baka, ali nije nimalo loša. Stručnjaci predlažu da na glavu stavite vrećicu pirinča ili testa tešku jedan kilogram, a preko nje stavite kutiju soli od 500 grama. Duboko udahnite, uvucite stomak, opustite ramena i napravite nekoliko koraka po sobi. Vežba neka traje od pet do šest minuta, a možete je ponavljati svakoga dana.

Druga vežba

Idite u šetnju sa štapovima, po uzoru na nordijske hodače. Oslanjanje o štapove za vreme jedne šetnje pravilno će držati kičmu, upregnuće leđne mišiće koji će se naizmenično zatezati i otpuštati. Vrlo brzo ćete primetiti pravilnije držanje.

Treća vežba

Uvijanje kičme doći će vam kao šećer na kraju. Izvodi se iz ležećeg položaja na leđima. Noge savijte u kolenima i pete privucite k stražnjici. Neka stopala budu u širini kukova. Ruke raširite u obliku slova T a zatim pustite noge da padnu na jednu stranu, dok istovremeno okrećete glavu na suprotnu stranu. Ponovite nekoliko puta.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *