Upala zglobova prirodno lečenje

Upala zglobova prirodno lečenje

Upala zglobova se javlja najčešće kod reumatizma zglobova. Posledica spoljašnjeg udarca, ili usled pada, nastaje upala zglobova. U nekim slučajevima, međutim, teško je utvrditi uzrok bolesti. Upala se manifestuje brzim odlivanjem tečnosti koja se formira u sluzokoži zgloba (uliva se u zglobnu čašicu). Tečnost je vodenasta ili gnojna. Uglavnom je gnojna, a gnoj je proizvod promene materije. Bolest najviše pogađa zglob kolena.

Kod vodene upale, zglob je otečen i vruć i jako boli. Ako ga opipamo rukom, osetićemo kretanje tečnosti. Svaki najmanji dodir izaziva veliki bol. Groznica se ne javlja. U većini slučajeva bolest prolazi bez vidljivih posledica, ali ponekad postaje hronična.

Upala zglobova prirodno lečenje

Kajenska paprika

Kajensku papriku sigurno znate kao ljutu crvenu aleva papriku, ali ono što možda niste znali jeste da je ona lekovita. Kapsaicin, prirodni alkaloid koji daje i ljutinu plodu, ima antiupalna i analgetička dejstva. Ova paprika sadrži i salicilna jedinjenja koja takođe imaju analgetička dejstva, pa je efikasnost zagarantovana. Smanjiće i ublažiti bol u zglobovima.

Đavolja kandža

Poreklom iz Južne Afrike, đavolja kandža je biljka koja se koristi za lečenje hroničnog oboljenja koje izaziva bol u području oko kostiju i zglobova. Osim uticaja na brojne artritične poremećaje, delotvorna je i kao sintetički lek jer sadrži harpagozid – antiupalnu supstancu.

Pored efektivnosti na polju ublažavanja bolova zglobova, đavolja kandža smanjuje i lučenje želučane kiseline, ali se ipak savetuje da osobe koje boluju od čira na želucu i hiporhlorijade, odnosno pojačanog lučenja želučane kiseline, istu ne koriste.

Đumbir

Ispostavilo se, nakon niza ispitivanja, da đumbir ima podjednaka dejstva na bolove kao ibuprofen. Istraživanja pokazuju da ovaj najpopularniji anegletik ne smanjuje nivo citokina – supstance koja širi upalne procese u telu i koja je često povezana sa simptomima artritisa i osteoartritisa.

Ako se odlučite za lečenje đumbirom – četvrtinu kašičice đumbirovog praha dodajte u šolju tople vode ili čaja i popijte u malim gutljajima.

Mačja kandža

Nije samo đavolja kandža od pomoći. Odlično antiupalno dejstvo ima i mačja kandža. Upravo iz tog razloga se često preporučuje obolelima od artritisa. Često je korišćena za jačanje imunog sistema, ali isto tako ublažava otoke u slučaju reumatoidnog artritisa. Ipak, s obzirom na to da stimuliše aktivnost imunog sistema, u isto vreme može pogoršati simptome reumatskog artritisa.

 

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *