Ublažite reumu prirodnim putem

reuma

Neki od prvih simptoma reume se manifestuju bolovima u zglobovima, mišićima i tetivama, a može se pojaviti crvenilo i otok na koži. Simptomi u predelu ruke su najčešći, a kada se radi o reumi u nogama, primećuje se otežano kretanje.

Ublažite reumu prirodnim putem

GAVEZ je retko lekovita biljka, koja ima više namena u lečenju s podjednakom efikasnošću. U narodnoj medicini se koristi posle preloma kostiju, za ublažavanje reumatskih bolova, protiv akni, gastritisa, kašlja i kao insekticid. Delotvoran je i u slučaju gihta. Kada se primenjuje spolja, može da se koristi u vidu obloga, masti i gela. Primenjuje se i kao tinktura i čaj. Najviše je u upotrebi koren biljke, ali koriste se i listovi.

Bela rada se tradicionalno koristi za podizanje slabog imuniteta respiratornog sistema, kod iskašljavanja, bronhitisa, ali i povišene temperature, upalu mokraćne bešike, upale creva, ublažavanje menstrualnih grčeva, reume i artritisa. Mlado lišće bele rade popularna je salata u Nemačkoj, sadrži vitamin C i karoten.

Kiseli kupus pomaže zarastanje rana, a deluje i kod reume i upale vena. Listovi kiselog kupusa se koriste i kao oblog za ublažavanje svraba na koži kod različitih alergijskih upala, manjih opekotina i uboda insekata.

Kod reumatskih tegoba plod divljeg kestena kuva se tako dugo dok se supstanca ne zgusne. Tako zgusnut dodaje se toploj kupki uz mešanje dok se ne zapeni. U tako pripremljenoj kupki umaču se ili oblažu delovi tela.

Biljni sastojci Vendoksin® gela pomažu otklanjanju bola, otoka, grčeva, težine i umora nogu, i trenutno poboljšavaju cirkulaciju, naročito u stanjima dugotrajnog mirovanja, sedenja, stajanja i slabe cirkulacije. Deluju protivupalno i vazoprotektivno, jačaju zid venskog krvnog suda, smanjuju osetljivost i propustljivost kapilara, sprečavaju nastajanje otoka, ubrzavaju vensku cirkulaciju, pojačavaju prokrvljenost, smanjuju crvenilo kod upaljenih vena i vitalizuju kožu.

Vendoksin® gel se preporučuje kod svih tegoba hronične venske insuficijencije: proširenih vena, pojave ispucalih kapilara, poremećaja periferne cirkulacije, prevarikoznog sindroma, postflebitičkog sindroma, površinske tromboze, flebitisa, tromboflebitisa, burzitisa i tendovaginitisa. Efikasan je u slučaju sportskih i drugih povreda (nagnječenja, distorzije, istegnuća tetiva mišića i ligamenata zglobova i hematoma).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *