Ublažite migrenu

Ublažite migrenu

Svima su poznati neprijatni simptomi migrene poput mučnine, vrtoglavice, povraćanja, preosetljivosti na svetlost i zvukove.

Ublažite migrenu

Neki proizvodi poput čokolade, crvenog vina, šećera i sira mogu da podstaknu glavobolju. Izbegavajte ove namirnice ako kod vas izazivaju migrenu. Smanjite dnevnu konzumaciju kafe i alkohola, najčešćeg okidača migrena.

Redovan seks

Seks dovodi do olakšanja ili potpunog uklanjanja glavobolje uzrokovane migrenama, kažu neurolozi. Istraživanje je pokazalo da je polovina ispitanih osoba koje su patile od glavobolje osetilo znatno olakšanje nakon seksa. Razlog je lučenje endorfina, prirodnog „leka protiv bolova“, koji smanjuje ili u potpunosti eliminiše glavobolju.

Izbegavajte stres

Iako ne možemo uvek da izbegnemo stresne situacije, možemo da kontrolišemo svoje reakcije. Tehnike relaksacije, poput joge i meditacije, mogu da smanje nivo stresa i smire naše telo i misli.

Sedite uspravno

Ako ne sedite uspravno u vašoj stolici, možete dobiti glavobolje. Položaj tela u obliku slova C je izrazito nepovoljan jer se tako vrši pritisak na živce, što dovodi do bolova u glavi. Zbog toga je važno da su vaša stopala na podu i da sedite uspravno.

Pijte dovoljno vode i masirajte čelo i vrat

Glavobolju može olakšati pravilna hidratacija i redovito petominutno masiranje čela i vrata.

Migresan ® kapsule imaju povoljno delovanje u profilaksi migrene i ublažavanju raznih vrsta bolova. Redovna upotreba preparata dovodi do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava: jačine i dužine napada, muke, povraćanja itd.

Kako je kliničkim studijama potvrđeno antiinflamatorno, analgetično i spazmolitično delovanje ekstrakta povratića, Migresan ® kapsule se osim u profilaksi migrene, preporučuju i kod prehlada, inflamacija, reumatoidnog artritisa, psorijaze, zubobolje, menstrualnih bolova i astme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *