Ublažavanje simptoma PMS-a

Ublažavanje simptoma PMS-a

Osetljivost grudi, bolne bradavice i nakupljanje tečnosti u telu često prati predmenstrualni sindrom (PMS). Promena stila života, kao što je ishrana sa više svežeg voća i povrća, prestanak pušenja, više fizičkih aktivnosti, smanjeni unos soli i prerađene hrane i opuštanje kupkom ili meditacijom – sve to može pomoći u ublažavanju simptoma PMS-a.

Kako ublažiti PMS simptome?

Ako želite ublažiti simptome PMS-a, potrebno je pre svega regulisati ishranu. Izbegavajte tešku i masnu hranu jer ćete se zbog šećera i soli samo osećati lošije. Hrana kao što su čips, keks itd. uzrokovaće nagli rast šećera, pa pad, što će dodatno naštetiti vašem raspoloženju. Takođe, takva hrana često sadrži i puno soli, koja može uticati na nadutost.

Radije izaberite kvalitetne ugljene hidrate, proteine i masti. Kvalitetna ishrana će regulisati nivo serotonina, koji utiče na popravljanje raspoloženja. Pomoći može i tečnost u obliku vode ili nekih čajeva koji imaju umirujuće delovanje.

Kako bi se PMS simptomi ublažili, organizam mora imati dovoljne količine vitamina B, posebno vitamina B6. Vitamini B grupe podižu raspoloženje i ublažavaju nesanicu. Takođe, preporučuje se i magnezijum, poznat po svom umirujućem delovanju. Međutim, visoke doze vitamina treba izbegavati jer mogu dovesti do neželjenih, posebno neuroloških smetnji.

Stručnjaci se slažu u tome da treba unositi obilje voća i povrća jer je ono bogato antioksidansima koji mogu smanjiti upalu. Odličan izbor su bobičasto voće, paprike, citrusi, brokoli, spanać i kelj.

Prirodne biljne kapi Femivitex

Prirodne biljne kapi Femivitex predstavljaju 100% prirodni, prirodni proizvod na bazi ekstrakta ploda konopljike (AGNI-CASTI FRUCTUS), sa prirodnim voćnim destilatom. Kliničkim ispitivanjima, je dokazano da biljni sastojci ploda konopljike u Femivitex kapima, smanjuju ili otklanjaju tegobe usled menstrualnih poremećaja kao što su:

– STERILITET (sterilitet prouzrokovan insuficijencijom žutog tela – menstrualni poremećaj ovulacije)
– CISTE NA JAJNICIMA
– MIOMI NA MATERICI
– BOLNE I NEREDOVNE MENSTRUACIJE
PREDMENSTRUALNI SINDROM (PMS, BOL I NADUSTOST GRUDI I GLAVOBOLJE)
– ENDOMETRIOZE
– SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA
– ACNE VULGARIS
– MENOPAUZE (ARITMIJE, VALUNZI, NESANICE…)
– FIBROCISTIČNE PROMENE U DOJKAMA

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

16 + six =