Tegobe koje prate ženu u klimaksu

Tegobe koje prate ženu u klimaksu

Intenzitet tegoba koje prate ženu u klimaksu mogu da smanje biljni preparati koje preporučuju narodna medicina kao i poznavaoci lekovitih osobina biljaka.

ČAJ OD RUZMARINA

U decilitar i po vode kuvajte 2 minuta 5 g listova ruzmarina. Procedite i pijte ujuto i uveče po šoljicu.

Ovaj čaj smiruje “navalu krvi u glavu” i protiv vrtoglavice.

ČAJ OD BELOG GLOGA

Smiruje razdražljivost u klimaksu.

Poparite sa 2,5 dl vrele vode kašičicu cveta belog gloga, poklopite i posle 5 minuta procedite. Pijte tri puta dnevno po šoljicu, pre jela.

Beli glog je još koristan kod regulisanja srčane aritmije i za smanjenje znojenja. Takođe, smiruje razdražljivost u klimaksu.

PRAH OD IMELE SMIRUJE VRTOGLAVICU

RECEPT 1: Od osušene cele biljke ili lišća u avanu napravite prah, pa količinu “na vrh noža” koristite dva puta dnevno sa čašom vode.

RECEPT 2: U 2 dl tople vode sipajte pola kašičice praha imele, sačekajte 3 sata i popijte pola ujutro a pola pre spavanja.

Imelin prah je korisno prirodno sredstvo i protiv “navale krvi u glavu”.

TINKTURA OD DIVLJEG BIBERA (KONOPLJE) NORMALIZUJE HORMONE

U flašu sipajte 100 g plodova konopljike (Vitex agnus castus), prelijte sa pola litra domaće rakije, posle tri nedelje procedite i čuvajte u flaši od tamnog stakla na hladnom i mestu zaštićenom od svetlosti. Pije se dvadesetak kapi tri puta dnevno razmućenih u pola čaše mlake vode.

Divlji biber ili konopljika koristi se da normalizuje nivo hormona, reguliše rad jajnika, smiruje razdražljivost i depresiju.

ČAJ OD MACINE TRAVE PROTIV VALUNGA

Prelijte sa 2,5 dl vrele vode 2 kašičice macine trave (Marrubium vulgare). Posle 3 do 5 minuta procedite i pijte 3 do 5 šoljica dnevno.

Ovaj čaj normalizuje i lučenje polnih hormona.

Menopauza je prirodna biološka promena u životu svake žene, no često je propraćena mnogobrojnim telesnim i psihičkim promenama. Talasi vrućine ili valunzi, iznenadno lupanje srca, glavobolja, teskoba, iscrpljenost, promene raspoloženja, nesanica i noćna znojenja samo su neke od najčešćih menopuzalnih tegoba.

Poslednjih nekoliko godina zanemarena je briga za kvalitet života žena u menopauzi, nedovoljno se o tome priča, a istovremeno je zabeležen porast korišćenja antidepresiva. Najbolja alternativa za uklanjanje ili ublažavanje tegoba i posledica menopauze ipak je upotreba biljnih preparata. Upravo biljne kapi Floravitex mogu da smanje sve tegobe koje prati menopauza i da znatno utiču na kvalitet žene u tom životnom dobu. S obzirom da je menopauza stanje vezano za hormone, Floravitex kapi mogu biti korisni za zdrav hormonski i emotivni život žene.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *