Očistite jetru na prirodan način

Očistite jetru na prirodan način

Kada jetru preopteretimo, kao što je to slučaj kod mnogih odraslih ljudi danas, jetra ne može da održi korak sa vama. Na hiljade enzimskih sistema koji su odgovorni za gotovo sve telesne aktivnosti nastaju u jetri. Pravilno funkcionisanje očiju, srca, mozga, zglobova i bubrega zavisi od zdrave aktivnosti jetre. Ako jetra ne proizvede samo jedan od hiljade enzimskih sistema, dolazi do remećenja ukupne telesne funkcije i iz toga proizilazi veći metabolički stres na pojedinca.

Jetru možete očistiti pomoću namirnica koje možete naći u lokalnoj prodavnici zdrave hrane, pijaci, a neki se možda već nalaze u vašoj kuhinji.

Topla voda sa limunom je odličan način za detoksikaciju jetre svakog jutra. Ovo nije limunada pa joj nemojte dodavati šećer ili bilo šta drugo. Samo prečišćena voda i svež limunov sok. Neki stručnjaci veruju da jetra proizvodi više enzima kao odgovor na vodu sa limunom, više nego na bilo koju drugu hranu.

Dodajte malo belog luka u hranu ili sitno isecite čen u salatu. Beli luk sadrži sumporna jedinjenja koja mogu da pomognu aktiviranje enzima u jetri. Ona sadrži alicin i selen, oba dobra za zaštitu jetre.

Avokado sadrži jedinjenja koja mogu da zaštite jetru od oštećenja. U poređenju sa drugim vrstama voća, avokado se pokazao najefikasniji u zaštiti jetre od moćnih galaktozaminskih toksina koji proizvode znatno oštećenje jetre slično humanom virusnom hepatitisu.

Još jedan jak začin sa dugom listom korisnih upotreba, kurkuma ne samo da štiti jetru od oštećenja već i podstiče regeneraciju ćelija jetre. Pored toga, ona povećava prirodnu proizvodnju žuči i pomaže u čišćenju od toksina.

Floralip® biljne kapi

Floralip® biljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi pozitivno deluje na stimulisanje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, hormone i enzime i deluje kao prirodni – biljni lek za kontrolu apetita.

Floralip biljne kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakta sikavice, artičoke, maslačka, nane i grčkog semena, rađene sa organskim voćnim destilatom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *