Šta je dobro za potenciju kod muškaraca

Šta je dobro za potenciju kod muškaraca

Jedan od razloga gubitka potencije jeste moderan život i svakodnevni stres, visok pritisak, napetost i dijabetes, a evo koji su to prirodni lekovi koji će vam dobro doći da sprečite da imate probleme sa potencijom.

Jedite puno crnog grožđa, jer njegova kožica sadrži fenolni sastojak resveratrol zbog kojeg će se podići nivo  testosterona, pa će spermatozoidi dobiti bolju pokretljivost. Dovoljno je 5 do 10 grama grožđane kožice da spermatozoidi zaplivaju ko ludi! Neki od voća predlažu i bananu, koja osim što je falusnog oblika, obiluje kalijumom i vitaminom B, koji takođe podstiču lučenje polnih hormona.

Ako imate slabu erekciju, lubenica dođe kao spas. Lubenica sadrži aminokiselinu citrulin – supstancu koja širi krvne žile. Ovo širenje uslovljava niži krvni pritisak, bolju cirkulaciju i samim tim jaču erekciju.

Med je bogat asparaginskom kiselinom, a susam je izvor kalijuma i magnezijuma što udruženim dejstvom dovodi do jače polne aktivnosti.

Potencija je postala problem današnjih muškaraca, a sve više pogađa i mlađu populaciju. Nema sumnje da se sve više muškaraca oslanja na prirodne lekove i preparate umesto tableta i lekova koji mogu da izazovu neprijatne nuspojave i neželjene efekte.

Pre nego što su medicina i farmacija dostigli vrhunac, muškarci su se oslanjali na biljke i prirodne preparate u vidu začina i posebne ishrane.

Ukoliko ste vegetarijanac, neće vam se svideti podatak da bezmesna dijeta zbog nedostatka proteina smanjuje nivo  testosterona za 14 posto. A od mesa je za dobar seks najpreporučljivija – divljač!

Ako pušite – prestanite. Pušenje oštećuje krvne sudove i otežava protok krvi u celom telu, pa i u penisu

ŠARGAREPA – Zbog toga što njen koren ima oblik muške alatke, skromna šargarepa postala je, takođe, nosilac muške potencije i ljubavne sposobnosti. Uvek su, navodno, ljubavno najsposobniji muškarci – oni koji jedu šargarepu. Danas naučnici kažu da ona sadrži vitamine koji pomažu da bolje vidimo noću, ali njihovi prethodnici, travari, koji su verovali u učenje o izgledu biljaka, bili su daleko više zainteresovani za poslove koji se takođe – najčešće rade noću.

Ne preterujte sa alkoholom. Neko žestoko piće tu i tamo ili vino uz večeru nisu opasni, naravno, ali ako preterujete sa alkoholom, pijete često i neumereno, vrlo brzo ćete uvideti da vaše „performanse“ u krevetu slabe…

Maskulin® biljne kapi

Maskulin® biljne kapi najbolje su prirodno rešenje za problem muške neplodnosti, pomaže kod erektilne disfunkcije, povećava libido, smanjuje masnoće u krvi, a dovodi i do povećanja mišićne mase.

Tribulus – Maskulin® biljne kapi koriste mnogi sportisti, prvenstveno bodi bilderi, a mehanizam delovanja Tribulusa na povećanje mišićne mase sličan je mehanizmu delovanja anaboličkih steroida, ali nije štetan. Naime, za razliku od Tribulusa, anabolički steroidi (prvenstveno muški hormon) svojom povećanom koncentracijom mehanizmom povratne sprege deluju na hipotalumus.