Smirite živce

Smirite živce

Zbog brzog načina života koji nam današnje okolnosti nameću, sve češće smo izloženi pošasti modernog doba – stresu. Svi smo pod stresom, bilo da je uzrok neki problem na poslu, sukob sa prijateljem ili nešto vezano za porodicu. Ovo su najbolji načini da smirite živce i to samo za pet minuta.

Regulišite disanje

Kada ste pod stresom, verovatnije je da ćete hiperventilirati, što uzrokuje još više tenzija. Rešenje? Budite svesni svog disanja. Ako osećate kako ste blizu toga da potpuno puknete, svesno se opustite i duboko udahnite na nos i izdahnite na usta. Pravilno disanje može da pomogne u usporavanju broja otkucaja srca i da snizi krvni pritisak . Učinite to nekoliko puta, sve dok ne osetite da se osećate barem malo bolje.

Pijte vodu

Dehidracija se događa kada ste pod velikim pritiskom, a odavno je poznato kako je ona jedan od glavnih neprijatelja produktivnosti. Kada svome telu uskraćujete tečnost koja mu je potrebna, stvarate stres, a ono će vam stresom i odgovoriti na to. Zato pripazite da pijete dovoljno tečnosti baš svaki dan.

Prošetajte

Jedan od najboljih načina da vratite potrebnu energiju, za rešavanje stresnih zadataka, jeste da se nakratko maknete od njih i prošetate. Najbolje bi bilo da izađete na svež vazduh, ali ako to nije moguće, prošetajte po kancelariji. Hodanje zapravo može staviti vaš mozak u meditacijsko stanje, dok priroda dokazano snižava napetost i povećava nivo energije. Osim toga, pogled na nešto novo i drugačije daće vašim očima toliko potreban predah.

Neka vam bude prijatno

Uklonite sve što vas na bilo koji način ograničava i sputava u tome da se osjećate maksimalno prijatno, o čemu god da se radilo. Nađite položaj koji vam je najudobniji, jer će vam to omogućiti trenutno olakšanje.

Kapi Valerijane predstavljaju 100% prirodni, organski proizvod na bazi ekstrakta organskog korena valerijane (Valerianae radix), organskim voćnim destilatom.

Valerijan biljne kapi  sadrže iridoidne monoterpene – valepotrijate do 2%, etarsko ulje do 1%, alkaloide, seskviterpenske ketone i kiseline, tanine i skrob. Delovanje aktivnih supstanci provereno deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

three + one =