Smirite upale zdravom hranom

Smirite upale

Hrana koju jedemo ima važnu ulogu u zdravlju našeg organizma, pa može uticati i da smirite upale koje se javljaju u organizmu. Ove namirnice mogu biti od velike pomoći ako želite što bezbolnije i brže da smirite upale, ili da na njih delujete preventivno.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su bogati omega-3 masnim kiselinama, pogotovo bademi, orasi i lešnici koji su bogati magnezijumom, mineralom koji pomaže u jačanju imuniteta. Bogati su vlaknima koja stvaraju osećaj sitosti.

Peršun

Ima visoke nutritivne vrednosti i odličan je izvor vitamina C. Leči upale i dobar je izvor folne kiseline koja je dobra za zdravlje srca. Zbog svog protivupalnog delovanja, utiče na smanjenje učestalosti gripa i prehlada.

Cimet i kurkuma

Cimet ima lekovita svojstva. Pomaže kod upala i infekcija. Sadrži visoke nivoe antioksidanta i fenola koji pomažu kod infekcije. Kurkuma je naročito lekovit začin jer ima antiupalna svojstva. Obnavlja crevnu floru, smanjuje nadutost kao i upale kod artritisa i s razlogom je jedan od najpopularnijih začina. Kurkuma u kombinaciji s medom odlična je kao prirodni antibiotik.

Borovnica

Ta sitna bobica bogata je antocijanom koji je moćan antioksidans. Zbog svog protivupalnog dejstva pomoći će u borbi protiv upala kao što su giht i osteoartritis. Borovnice, takođe, poboljšavaju koncentraciju i daju energiju.

Sirovi kakao

Sirovi kakao je izuzetno bogat antioksidansima koji su odličan saveznik u borbi protiv raznih bolesti. On sadrži najvišu koncentraciju antioksidansa u poređenju sa bilo kojom drugom namirnicom. Bogat je mineralima, pogotovo magnezijumom, koji pomaže u borbi protiv stresa. Kakao sadrži polifenole koji štite od srčanih oboljenja, karcinoma i drugih bolesti.

 

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Valechin® kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi mešavine ekstrakata organskih biljnih sirovina ehinacee, šipurka, majčine dušice, jagorčevine, poljske nane i odoljena, organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljnih sirovina i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi VALECHIN predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *